Volkan Demirel stadı terk etti

Türkiye, 2016 Avrupa Şampiyonası Grup Eleme maçında oynayacağı Kazakistan maçı öncesinde ısınmak için sahaya çıkan Volkan Demirel, ısınma sırasında eldivenlerini çıkartarak sahayı terk etti. Demirel, talimatlar gereği 2 ay ile 1 yıla kadar men cezası ile karşı karşıya kalabilir.

Volkan Demirel stadı terk etti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 Türkiye, 2016 Avrupa Şampiyonası grup eleme maçında oynayacağı Kazakistan maçı öncesinde ısınmaya çıkan Volkan Demirel, taraftarların tepkilerinden dolayı eldivenlerini çıkartarak soyunma odasına gitti. Yuhalama ve ıslıkların ardından ısınma hareketlerini erken bitiren Volkan Demirel sahayı terk etti.

Milli kaleci Demirel'in sahaya ilk 11'de çıkması beklenirken, son anda karar değişikliği ile Volkan Babacan sahaya çıktı.

AĞIR CEZA İLE KARŞI KARŞIYA

A Milli Takım'ın Kazakistan maçı öncesi ısınmak için sahada bulunduğu sırada taraftarlardan gelen tepki üzerine sahayı terk eden Volkan Demirel, talimatlar gereği 2 ay ile 1 yıla kadar men cezası ile karşı karşıya kalabilir.

A Milli Futbol Takımı, 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri A Grubu'ndaki 4. maçında Kazakistan'ı konuk ediyor. Saat 21.45'te başlayan karşılaşma öncesi şok yaşandı. Maç öncesinde ısınmak için sahaya çıkan Volkan Demirel, bir taraftarın küfürlü tepkisi üzerine eldivenlerini çıkarıp, sahayı terk ederek soyunma odasına gitti. Volkan'ın bu hareketinin ardından Futbol Disiplin Taimatı'nın 51. maddesi gündeme geldi.

İKİ AYDAN BİR YILA KADAR MEN CEZASI GELEBİLİR

Talimatın 51. maddesinde şu ifadeler yer alıyor:
"Yayın yolu ile veya yazılı tebligata rağmen haklı bir sebebi olmaksızın resmi veya özel milli müsabakalara veya hazırlık çalışmalarına katılmayan veya geç katılan veya çalışma ve müsabaka yerini terk eden futbolcular iki aydan bir yıla kadar müsabakalardan men cezası ile cezalandırılır. İhlalin niteliğine göre futbolcunun bağlı bulunduğu kulübe de 65 bin TL ile 130 bin TL arasında para cezası verilir."