Adolphe Sax kimdir? Adolphe Sax ne icat etti?

Özel günleri ve tarihe damga vurmuş kişileri unutmayan Google özel Doodle'lar hazırlayarak kullanıcılarına sunmakta. Google'ın 6 Kasım için hazırlamış olduğu Doodle ise Adolphe Sax olurken günümüzde kullanılan haliyle saksafonu icat eden ve ilk kullanan kişidir. İşte Adolphe Sax'ın hayatı hakkında detaylı bilgi.

Adolphe Sax kimdir? Adolphe Sax ne icat etti?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Google Adolphe Sax 'ı bugün unutmazken Adolphe Sax kimdir sorusunun cevabını sizler için hazırladık.

"Adolphe" Sax Kimdir

Antoine-Joseph "Adolphe" Sax (6 Kasım 1814 – 4 Şubat 1894) günümüzde kullanılan haliyle saksafonu icat eden ve ilk kullanan kişidir. Belçika'nın Dinant şehrinde doğmuştur. Babası Charles-Joseph Sax da bir müzik aletleri yapımcısıydı.
Adolphe genç yaşlarında enstrüman üretmeye başlamıştır. İki flüdü ve bir klarnetiyle on beş yaşında bir yarışmaya katılmıştır. Sonradan bu iki enstrümanı öğrenmek için Brüksel'deki Royal School of Singing'e gitmiştir.
Okulu bıraktıktan sonra, babası ürettiği enstrümanlarla eve para getirirken, Adolphe'da enstrüman tasarımlarıyla gündeme gelmiştir. Adolpe'un ilk önemli icadı bas klarnette tasarım değişikliğidir. 20 yaşında ürettiği enstrümanın patenti Adolf'a aittir.
Dinant şehrinin halen saksafon üretiminde önemli merkezlerden biri olması, Adolphe Sax'ın yerleştirdiği üretim biçiminden kaynaklanmaktadır.