Çıplak Gösteren Uygulama Kar Getirdi

Geçtiğimiz ay kış katalogunda kıyafetleri tanıtan erkek ve kadın modellerin çıplak görünmesini sağlayan mobil uygulama.

Çıplak Gösteren Uygulama Kar Getirdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Giyim firması Moosejaw'ın yaratıcı fikri bir invasyona dönüştü. Geçtiğimiz ay kış katalogunda kıyafetleri tanıtan erkek ve kadın modellerin çıplak görünmesini sağlayan mobil uygulama Moosejawxray'i kullanıcılara sunan Moosejaw'ın bu kampanyası büyük bir başarıyla sonuçlandı.

Bazıları kampanyayı fazlaca ucuz buldu, kimileri yaratıcılığı alkışladı. Ancak sonuç şu: Hepimizin dikkatini çekti. Konu Twitter'da 1 milyon kere görüntülendi, uygulamanın videosu 160 bin kez izlendi ve uygulama 5 haftada 75 bin kişi tarafından indirildi.

Tabi ki firma için daha da önemlisi bu uygulamanın ardından satışların yüzde 37 artış göstermesiydi. Daha önce de Starbucks ve Esquire benzer uygulamaları denemiş ancak sonuç hiç satışlara bu kadar net yansımamıştı.

Uygulamayı bilmeyenler için kısaca anlatalım. App Store'da ve Android Market'te yer alan uygulamayı indirenler moosejawcatalogs.com'da yer alan katalogda veya katalogun direk kendisinde yer alan giyinik mankenlerin çıplak hallerini görebiliyor. Cihazları fotoğrafın üzerinde gezdirdiğinizde modellerin aynı pozu iç çamaşırlarıyla verilmiş hali karşınıza çıkıyor.

Hatırlatmakta fayda var. Bu uygulama sadece Moosejaw kataloğunda çalışıyor. Sokağa çıkıp denemeler yapmak iyi bir fikir değil!