Facebook ve Instagram çöktü mü? Facebook ve Instagram neden açılmıyor?

Son yarım saat içerisinde sosyal medya kullanıcıları Facebook ve Instagram hesaplarına giriş yapmakta engelle karşılaşıyor. Kullanıcılar "Facebook ve Instagram neden açılmıyor?" sorusunu merak etmeye başladığı sıralarda global çapta bir sorun yaşandığı öğrenildi.

Facebook ve Instagram çöktü mü? Facebook ve Instagram neden açılmıyor?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İnsanların başka insanlarla iletişim kurmasını ve bilgi alışverişi yapmasını sağlayan sosyal ağ Facebook'ta erişim sorunu yaşanıyor. Facebook hesaplarına giremiyen kullanıcılar çözümü internette aramaya başladı.

Diğer yandan İnstagram'da da erişim sorunu olduğu görüldü. Şu ana kadar Facebook'tan resmi bir açıklama gelmedi. 

Sosyal medya devi olan Facebook'ta bir süredir erişim sorunu yaşanıyor. Dünya genelinde sorun devam ederken Türkiye'de de bağlantı sorunu devam ediyor. Yaşanan bağlantı sorunu akıllara 'Facebook çöktü mü?' sorusunu getirdi. Peki, Facebook çöktü mü? Facebook neden açılmıyor? Facebook ne zaman düzelecek?

FACEBOOK VE INSTAGRAM ÇÖKTÜ MÜ?

Saat 18.00'dan beri küresel çapta Facebook ve Instagram'da bağlantı sorunları yaşanıyor. Hesap erişimlerinde sıkıntı yaşanan Facebook ve Instagram'da bağlantı sorunu hala devam ediyor. Facebook'ta dünya genelinde totalde yüzde 39 erişim sorunu yaşanıyor. Oturum açma esnasında yüzde 36 bağlantı sorunu yaşanırken, mobil uygulamada yüzde 23 erişim sorunu yaşanmaktadır.

Dünyanın en çok kullanılan fotoğraf sosyal ağı Instagram'da da benzer bir sıkıntı yaşanıyor. Kullanıcılar tıpkı Facebook'a giriş, kullanım ve uygulama erişiminde sorun yaşıyorlar.

HACKER SALDIRISI MI?

Bazı sosyal medya kullanıcıları ise Facebook ve Instagram servis sağlayıcılarına büyük bir hacker saldırısı olabileceği ile ilgili paylaşımlarda bulunuyor. Facebook ve Instagram'da yaşabnan erişim sorununun kaynağında hacker saldırısının mı yoksa başka bir sebebin mi yattığı şirketin yapacağı açıklamanın ardından netlik kazanacak.