Osmanlıca tartışmaları Android'e sıçradı

Son günlerin popüler konularından Osmanlıca tartışmaları mobil platform Android'e sıçradı.

Osmanlıca tartışmaları Android'e sıçradı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Geçtiğimiz günlerde Android cihazlar için geliştirilen 'Osmanlıca Öğreniyorum' isimli uygulamanın Google Play Store isimli mecrada yayınlanmasının ardından farklı görüşteki kişiler arasında yaşanan Osmanlıca tartışmaları bu platforma da sıçradı.

Uygulamalara 5 üzerinden oy verilebilen platformda Osmanlıca derslerinin müfredata konulmasına karşı olan kullanıcılar çeşitli sosyal medya ağlarında 1 yıldız kampanyası başlatırken, Osmanlıca derslerini destekleyenler uygulamaya 5 yıldız vererek destekleme yarışına girdi.

İLK OSMANLICA EĞİTİM UYGULAMASI
Platformda yaşanan bu tartışmaların bir sebebi de yayınlanan uygulamanın Play Store üzerinde yer alan ilk Osmanlıca eğitim uygulaması olması. Mevcut durumda bulunan uygulamalar sözlük veya çeşitli güzel sözleri içeriyordu.

DESTEK YÜZDE 65 SEVİYELERİNDE
Yayınlanalı kısa bir süre olan ve ücretsiz olarak indirilebilen uygulamanın desteği yüzde 65 oranlarında seyrederken, çeşitli sosyal medya platformlarında oylama yarışması devam ediyor. Play Store isimli platform puanı yüksek olan uygulamaları ön planda gösterirken daha düşük puana sahip uygulamaları geride bırakarak daha az kişiye ulaşmasını sağlıyor.

Yoğun olarak şikayet olmaması durumunda uygulamalara herhangi bir müdahale yapmadan yayınlayan Google Store üzerinde Osmanlıca uygulamasının kaldırılıp kaldırılmayacağı internet kullanıcıları arasında merak konusu olarak yerini koruyor.