90 Trakyalı Kazandı

Paşabahçe Kırklareli Cam Fabrikasında fırın kapatma gerekçesiyle işten çıkarılan 90 işçinin 20 gün süren mücadelesi, dönüş yolunun açılmasıyla çözüme ulaştı.

90 Trakyalı Kazandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sanat ve siyaset dünyasının desteği, yerel yönetimlerin sağduyusu, Lüleburgazl'ıların ve basının yakın ilgisi ile sonuca ulaştıklarını söyleyen işçiler gelinen bu durumu basın açıklamasıyla aktardılar:

Demokratik yollar ve desteklerle mutlu sona ulaşıldı

"Paşabahçe Kırklareli Cam Fabrikasında işten çıkartılan 90 cam işçisi olarak başlattığımız işe iade mücadelesinin 20. günündeyiz.

Şisecam merkezinde dün yapılmış olan toplantıda "Başvuruları halinde 90 arkadaşımızın da Eskişehir' de işe başlayabilecekleri, Eskişehir'e gitmek istemeyenlerinde teşvik uygulamasından faydalanacakları" kararı alınmıştır.

Bugün itibariyle 90 cam işçisinin işe iadesinin yolu açılmıştır.

Bu mücadeleyi medya da gördü

Cam işçisinin iş, aş, adalet yürüyüşü kararlılıkla sürdürülmüş ve başarı elde edilmiştir.

90 Trakyalı Cam İşçisinin bu mücadelesinde, sendika yöneticilerinin isteksiz tutumuna rağmen Trakya'daki çalışan diğer arkadaşlarımızın ve Lüleburgaz halkının büyük payı olmuştur.

90 Trakyalı ve diğer arkadaşlarımız ile birlikte hareket ederek Türkiye de eşine zor rastlanan bir mücadele sergilenmiştir.

Bu zaferi Lüleburgaz ve Trakya halkının, bölgemizdeki siyasi parti ve temsilcilerinin yardımları, basının her kanadının desteği ve katkıları ile elde ettiğimizi biliyor ve herkese buradan en kalbi duygularla TEŞEKKÜRLERİMİZİ sunuyoruz.

Kazanılan bu zafer önce bizim, sonra tüm cam işçilerinin ve en sonunda da tüm işçi sınıfının zaferidir.

90 TRAKYALI CAM İŞÇİSİ"