Gözyaşları arasında toprağa verildi

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde Hezil Çayı'na düşerek şehit olan Uzman Onbaşı Zafer Çan (22) Saray'ın Sefaalan Köyü'nde düzenlenen askeri törenin ardından göz yaşları arasında toprağa verildi.

Gözyaşları arasında toprağa verildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde Hezil Çayı'na düşerek şehit olan Uzman Onbaşı Zafer Çan (22) Saray’ın Sefaalan Köyü’nde düzenlenen askeri törenin ardından göz yaşları arasında toprağa verildi. Cenaze töreninde şehit ailesi sağlık ekiplerinin yardımıyla ayakta kalabildi. 

GÖZYAŞLARINA HAKİM OLAMADILAR 

Van'da düzenlenen törenin ardından şehitlerin cenazeleri toprağa verilmek üzere memleketlerine gönderildi. Piyade er Coşkun Sekmen'in cenazesi, Türk Hava Kuvvetleri'ne ait kargo uçağı ile Samsun Çarşamba Havalimanı'na getirilirken şehit Uzman Onbaşı Zafer Çan’ın cenazesi ise Çorlu Havaalanı’na getirildi. Şehit Uzman Onbaşı Zafer Çan’ın Türk Bayrağı'na sarılı tabutunun uçaktan indirilmesi sırasında yakınları ile cenazeyi karşılayanlar gözyaşlarına hakim olamadı. 

TOPRAĞA VERİLDİ

22 yaşındaki şehit Uzman Onbaşı Zafer Çan’ın cenazesi askerlerin omuzlarında Çorlu Belediyesi’ne ait cenaze aracına konuldu. Cenaze, daha sonra ikindi namazına müteakip kılınacak cenaze namazında toprağa verilmek üzere Saray’ın Sefaalan Köyü’ne götürüldü. Uzman Onbaşı Zafer Çan (22) Saray’ın Sefaalan Köyü’nden düzenlenen askeri törenin ardından göz yaşları arasında toprağa verildi. 

KATILIM YOĞUN OLDU

Cenazeye Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Saray Kaymakamı Hüseyin Öner, askeri erkan, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, siyasi partilerin il ve ilçe temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşları ve özel kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, Çan ailesinin yakınları ile çok sayıda kişi katıldı. Aynı olayda yaşamını yitiren Şehit Er Coşkun Sekmen ise memleketi Samsun’nda son yolculuğuna uğurlandı. 

AKINTIYA KAPILIP ŞEHİT OLMUŞLARDI

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi Hudut Sınır Tabur Komutanlığı'nda görevli er Coşkun Sekmen, önceki gün Hezil Çayı'na düştü, onu kurtarmak için çaya atlayan komutanı Uzman Onbaşı Zafer Çan da akıntıya kapıldı. Her iki asker de şehit olmuştu.