Uğur Apartmanı sakinleri tedirgin

Silivri Mimarsinan Mahallesi İnönü Caddesi üzerinde İSKİ tarafından yapılan büyük çaptaki kazı çalışmalarının hasar verdiği Uğur Apartmanı sakinleri tedirgin. Vatandaşlar yapılan çalışmalarda yeteri kadar önlem alınmadığı görüşünde.

Uğur Apartmanı sakinleri tedirgin
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Eyüp Can BALABAN Özel Haber - Silivri Mimarsinan Mahallesi İnönü Caddesi üzerindeki Uğur Apartmanı’nda oturan vatandaşlar, İSKİ tarafından yapılan kazı çalışmalarının binalarına zarar vermesi nedeniyle tedirgin durumda. Vatandaşların iddialarına göre, yaklaşık 5 aydır İSKİ tarafından yürütülen çalışma kapsamında Uğur Apartmanı ile Köprübaşı Hamam&Sauna arasındaki sokakta açılan derin çukur, 3 defa kapatılıp tekrar kazıldı. Yapılan bu kazılar esnasında da her iki binada da büyük çapta kaymalar meydana geldi. Uğur Apartmanı sakinleri, apartmanlarının giriş merdiveni ve koridorunda meydana gelen büyük çatlaklarla birlikte toprak ve duvar kaymalarının İSKİ tarafından yapılan bu çalışma sonrası oluştuğunu ifade ediyor.
Yapılan çalışma boyunca hiçbir müteahhit veya yetkili biriyle görüşme imkanları olmadığını savunan vatandaşlar gözle görülür hasarların apartmanın temelinde de oluşmuş olma ihtimali üzerine büyük tedirginlik yaşamakta.
 
“Endişemiz binanın hasar alması yolunda”
Konuyla ilgili mikrofonlarımıza konuşan Uğur Apartmanı sakini Uğur Topal şunları söyledi:
“Gördüğünüz gibi durumu çok da anlatmaya gerek yok. Görüntüler zaten her şeyi anlatıyor. İSKİ’ye teşekkür ediyoruz. Sonuçta bu çalışmanın da yapılmasının sebebi bizleriz. Bizlerin iyiliği için çalışıyorlar, bunun da farkındayız. Alt yapı yenilemesi mevcut... Ama bunları yaparken gerekli önlemlerin ne derece alındığı ne derece alınmadığı ile ilgili çok ciddi kuşkularımız var. Manzarayı görüyorsunuz, kapımızın önü ne halde? Bizi korkutan şey de aslen kapının önü değil bu binanın temellerine, bu gibi yapılarına, betonarme yapılarına gelmiş olması ihtimali olan hasarlar. Yani biz şu an ne derece güvenilir bir yapıda oturuyoruz bu arkadaşlar sayesinde? Bundan bir endişemiz var. Aylardır iki sefer üç sefer açılıp kapanma söz konusu. Belki hata tespit edip açıp tekrar kapatıyorlar belki yarım kalan işi bitirmek için ama her açılıp kapanmada bizim hasarlarımız, uğradığımız mağduriyet artmaya başladı. Şu kapının önüyle başlayan olay bütün bahçemizi etkilemeye başladı. En son da merdivenlerimiz kaldırımdan ayrılmaya başladı. Yani endişemiz binanın hasar alması yolunda. Biz bununla ilgili tespitlerin yapılıp gerekli müdahalelerin yapılmasını istiyoruz. Çalışmalar esnasında mümkün olduğunca alınabilecek önlemler olduğuna inanıyoruz apartman ailesi olarak. Bu konuda da yetkililerden yardım rica ediyoruz. Gerekli müdahalelerde bulunsunlar. Bundan sonra olabilecek şeylerin önüne geçilmesi önemli. Bunlar olmadan önce alınacak önlemler muhakkak ki vardır. Bunların alınması yönünde ricamız vardır. Çalışan arkadaşlar sonuçta verilen görevleri yapıyorlar. Kaz denilince kazıyorlar kapat deyince kapatıyorlar. Bu işin başında yetkili illa ki mühendis gibi yetkililer vardır. Kendilerinin gelip bu tespitlerden bulunmasını, burada ne gibi hasar verebileceğini görsünler. Yani bizim güvende olabilmemizi sağlasınlar.”
 
“Hiçbir mühendis çalışmalarda yer almadı”
Uğur Topal’dan sonra Uğur Apartmanı sakinlerinden Murat Kükrer de endişelerini dile getirdi. Kükrer çalışmalar boyunca kazı alanında hiçbir mühendisin bulunmadığını ve yetkililerden bu konuyla ilgili yeterli hassasiyetin gösterilmediğini iddia ederek şu açıklamalarda bulundu:
“ Hiçbir mühendisin çalışmalarda yer almaması, kaç kere apartman bu hale gelene kadar biz yetkilileri de uyardık, gerekli mercilere de müracaatımızı yapmamıza rağmen hiçbir şekilde bu bizimle ilgili değildir, bu bizim görevimizin dışında gibi şeylerle hiçbir şekilde güçlendirici bir tedbir alınmadı. Sonuçta geldiğimiz noktada da resimlerden de göreceksiniz binamızda gerçek anlamda bir kayma mevcut. Biz bu kaymanın sonucunda binada oturulup oturulmayacağı konusunda çok büyük endişemiz var. Bu konuda yetkililerden yardım istiyoruz sizin vasıtanızla.”