Yalçın: Bizi en son eleştirecek kişi DP'dir!

Demokrat Parti İlçe Başkanı Halide Avlu'nun 'MHP Çalışmadı' sözlerine MHP Silivri İlçe Teşkilat Başkanı Zafer Yalçın'dan yanıt geldi. Yalçın yaptığı açıklamada 'Biz Milliyetçileri en son eleştirecek kişi DP İlçe Başkanıdır. Önce aynaya baksın' dedi.

Yalçın: Bizi en son eleştirecek kişi DP'dir!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Demokrat Parti İlçe Başkanı Halide Avlu’nun ‘MHP Çalışmadı’ sözlerine MHP Silivri İlçe Teşkilat Başkanı Zafer Yalçın’dan yanıt geldi. Yalçın yaptığı açıklamada “Biz Milliyetçileri en son eleştirecek kişi DP İlçe Başkanıdır. Önce aynaya baksın’ dedi. 

Silivri İlçe Teşkilat Başkanı Zafer Yalçın önceki gün gazetelerde ve internet sitelerinde çıkan DP Silivri İlçe Başkanı Halide Avlu’nun partiyi karalayıcı basın açıklaması karşısında sessiz kalmadı ve bir açıklama ile karşılık verdi. MHP Silivri İlçe Teşkilat Başkanı Zafer Yalçın konu ile ilgili yaptığı açıklamasında; “Milliyetçi Hareket Partisi Silivri İlçe Teşkilatı olarak yapılan bu anlamsız ve gereksiz açıklamayı esefle kınadığımızın açıkça bilinmesini isteriz. Bir ilçe başkanının bu mesnetsiz açıklamaları karşısında partimizin isminin kullanılması bizi derinden üzmüştür. Unutulmamalıdır ki MHP Silivri olarak hiçbir zaman karşı görüşlere sahip olduğumuz bir adayın posterlerini ilçe binamızda dalgalandırmadık. İlçe teşkilatımız ile ilgili açıklama yapacak son isimdir DYP ilçe başkanı. Sormak lazım kendilerine DYP ilçe teşkilatı olarak hangi köyü gezip hangi bildiriyi dağıtmışlar. Bir tabela partisi gibi ilçede varlığı bile belli olmayan bir partinin partimizin ismini eleştirel bir şekilde kullanması manidardır. Önce kendine bakın der ve ekleriz, siz ne yaptınız? Biz ilçe teşkilatı olarak hem ilçe sahilinde hem de mahallelerimizin hepsinde çalışmalarımızı yaptık. Partimizin ve teşkilat mensuplarını bu şekilde yalan yanlış ithamlarla karalama çalışmalarını anlamaktayız. Bu bir şekilde yok olmuşluğun verdiği çabalamadır bize göre. Partimizin ismini kullanarak açıklama yapacakların veya bir görüş belirteceklerin öncelikle aynaya bakmalarını tavsiye ederim. Bizler milliyetçi duruşlarıyla ülkemizin emniyet supabıyız. Varlığımız ile vatanımızın geleceği garanti altındadır. Milliyetçiler var oldukça dış mihrakların art niyetleri ile mücadelemiz sonuna kadar devam edecektir. Bizleri eleştirmek için önce kapasitelerini sorgulamaları lazım insanların. Olur, olmadık mecralarda partimiz ve parti büyüklerimiz hakkında konuşacakların bunları bu şekilde bilmelerini isterim. Aksi takdirde bize dil uzatanların da anlayacakları dilden konuşmasını da en iyi bilenler milliyetçi düsturu ile yetişenlerdir. Dileğim odur ki partimizin ismini hatırlarken bile düşünürler. Kimse özellikle de ilçe binasını bir başka partiye kiralayanlar kesinlikle bizi eleştiremezler.  
Avlu ne demişti?
DP Silivri İlçe Başkanı Halide Avlu’nun yaptığı Cmhurbaşkanlığı seçimi yorumu tepki aldı. Avlu, Gazeteci Müge Cesur'a yaptığı açıklamada MHP İlçe Teşkilatının çalışmadığını söyleyerek "Silivri sonuçları sağlıklı bulmadım. CHP’nin çırpınması ile oldu her şey. Çalışmaları zayıf buldum. Mecliste gurubum olmadığı halde gündemde olmaya çalıştım. Köy ve Mahalleleri dolaştım ve ziyaret yaptım. Bu konuda vicdanen rahatım ama bu oyu beklemiyordum. Türkiye genelinde AKP bir başarı elde etti. Çalışan kazanır diye boşuna dememişler. Bizim partimizin mecliste gurubu bile yok ama pes etmek olmazdı. MHP’nin gurubu olduğu halde sahada olmamasını doğru bulmuyorum. Gerekli mücadeleyi göstermediler" şeklinde konuşmuştu.