50. Yoğurt Festivaline Yakışır Kortej

50. Silivri Yoğurt Festivali, 11 ülkeden gelen yabancı konuklarla birlikte gerçekleşen kokteyl ve ardından yapılan renkli yürüyüş ile start aldı.

50. Yoğurt Festivaline Yakışır Kortej
TAKİP ET Google News ile Takip Et

20-24 Temmuz 2011 tarihlerinde gerçekleşecek 50. Silivri Yoğurt Festivali coşkulu bir kutlamayla start aldı. Silivri yoğurdunu tanıtmak ve bu kapsamda gerçekleştirilecek etkinliklerle kültürel kaynaşmanın hedeflendiği festival, Silivri Belediyesi Kale Park Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen kokteyl ile başladı. 11 ülkeden gelen konukların ve yerel grupların renkli kostümleri ve enstrümanlarıyla katıldığı kokteyl, dünya kültürünü buluşturdu.

ESKİ YOĞURT SATICILARI CANLANDIRILDI

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın ev sahipliğinde yapılan kokteylin hemen ardından, Tarihi Kale’den Atatürk Anıtı’na kadar kortej yürüyüşü gerçekleştirildi. Korteje; CHP İstanbul Milletvekilleri Süleyman Çelebi, Mevlüt Arslanoğlu ve Mahmut Talat, Silivri Kaymakamı Mesut Demirkol, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, CHP Silivri İlçe Başkanı Hüseyin Şahin, CHP Avcılar İlçe Başkanı Bayram Acar, CHP Silivri İl Genel ve Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları, oda başkanları, kamu ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, gösteri grupları ve çok sayıda vatandaş katıldı. İstanbul’un eski yoğurt satıcılarını canlandıran temsilciler, kortej boyunca ayran ve yoğurt dağıttı.

SİLİVRİ SOKAKLARINDA GÖKKUŞAĞI

Festivale katılan grupların renkli kostümleri, enstrümanları ve ülke bayraklarıyla birlikte katıldığı kortej, Silivri’nin sokaklarına renk kattı. Silivri Belediyesi Bando Ekibi’nin de eşlik ettiği korteji gören Silivrililer, alkışlarla destek verdi.