Işıklar Haber Türk'te Festivale Davet Çıkardı

Haber Türk TV'de Oylum Talu'yla Burası Haftasonu isimli programa canlı yayın konuğu olan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Silivri'nin meşhur yoğurdunu anlatarak, bu yıl 50.'si gerçekleşecek Silivri Yoğurt Festivali'ne davette bulundu.

Işıklar Haber Türk'te Festivale Davet Çıkardı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Haber Türk TV’de haftasonları yayınlanan “Oylum Talu’yla Burası Haftasonu” isimli programın bu haftaki canlı yayın konuğuydu. 20- 24 Temmuz tarihlerinde gerçekleşecek 50. Yoğurt Festivali öncesinde Silivri Yoğurdunu anlatan Başkan Işıklar, katıksız ve doğal yollarla üretilen Silivri yoğurdunun özelliğinin korunması, markalaşması ve pazara ulaşması için belediye olarak gerekli tüm katkıları sağlayacaklarının altını çizdi.

 

AÇIK HAVA MÜZESİ SİLİVRİ

Silivri tarihinde ilk kez belediye tarafından hazırlanan ve ilçenin gizli kalmış tarihini belgelerle gün yüzüne çıkaran Bir Şehir Monografisi isimli tarih kitaplarını Haber Türk ekranlarında tanıtan Başkan Işıklar, “İlçemiz adeta bir Açıkhava müzesi. Dünyanın sayılı kültür varlıkları ilçemizdedir. Bunları ortaya çıkararak, turizmin hizmetine sunmak için ciddi bilimsel çalışmaları aralıksız sürdürüyoruz. Dünyanın en büyük ikinci seddi, Çin’den sonra Silivri’de. Dünyanın ilk yeraltı şehri de yine Silivri’dedir” dedi.

 

ESKİ SİLİVRİ YOĞURTÇULARI CANLANDIRILDI

Canlı yayında Silivri’nin eski yoğurt satıcılarını canlandıran Silivri Belediyesi Kültür Merkezi Tiyatro Topluluğu’ndan Tekin Zengi de programa renk kattı. Meşhur Silivri yoğurdunu tadan ve çok beğenen Oylum Talu da, metropolleşmenin önüne geçilmese de yerel değerlerin yaşatılması gerektiğini ifade etti.

 

FESTİVALE DAVET

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, 20 Temmuz’da başlayacak 50. Silivri Yoğurt Festivaline canlı yayın aracılığıyla tüm izleyicileri davet etti. Festivalde komşu ve kardeş belediyeleri de ağırlayacaklarını belirten Işıklar, dans gruplarının yanı sıra festivalde sahne alacak sanatçıların da festivale renk katacağını belirtti.