Kıraç İlk Güne Damgasını Vurdu

Silivri Belediyesinin düzenlediği 50. Silivri Yoğurt Festivali'nin ilk gününde sahne alan Kıraç, muhteşem parçalarını seslendirerek festivali şölen haline dönüştürdü. 10.000 kişinin katıldığı festivalde, yurtdışından gelen misafirlerin yöresel dans gösteriyle unutulmayacak bir festival gecesi yaşandı

Kıraç İlk Güne Damgasını Vurdu

50. Silivri Yoğurt Festivali’nin ilk günü sahne programı, 10.000 kişinin katılımıyla gerçekleşti. Festivalin ilk günü sahne alan Linet ve Kıraç, izleyenleri kendine hayran bıraktı. Gece geç saatlere kadar devam eden sahne programında, Slovakya’dan gelen Halk Oyunları Ekibi ve Ahenk Sanat Kulübü Halk Oyunları Ekibi dans gösterisi yaptı. Festivalin sunuculuğunu bu sene de Ömer Sebahattin Çetin üstlendi.

IŞIKLAR; “YEREL KÜLTÜRLERİMİZİ YAŞATACAĞIZ”

Festivalin açılış konuşmasını gerçekleştiren Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, şunları söyledi; “50.sini kutlamaktan onur duyduğumuz Silivri Yoğurt Festivalimize hoş geldiniz. 600 yıldır yaşadığımız bu coğrafya üzerinde birden çok medeniyeti ve semavi dini birleştiren anlayışın temsilcileri olarak, yıllardır misafir ettiğimiz, bir arada yaşadığımız ama bu gün misafir olarak aramızda bulunan Arnavutluk, Bulgaristan, Gürcistan, Kazakistan, Macaristan, Polonya, Romanya, Senegal, Slovakya, Slovenya ve Tayvan’dan gelen değerli misafirlerimiz sizlerde hoş geldiniz, şeref verdiniz. Kent yaşamlarında 50 yıl çok kısa bir zaman. İnsan ömrünün üçte ikisine tekabül ediyor ama şehirlerin, ülkelerin yaşamlarında 50 yıl çok uzun bir zaman değil. Festivalin 50.yılını kutlamaktan çok büyük mutluluk duyuyorum ama yoğurdun getirdiği kültür bu bölgede 500 yıldır devam ediyor. 500 yıldır Osmanlı’nın Bizans’la buluşmasından ve Osmanlı kültürünün bu topraklara hâkimiyet kurmasından bu yana, iki kültürün birleşmesinden oluşmuş ve Orta Asya’dan getirdiğimiz kültürün burada Bizans kültürü ile birleşerek bir ticaret hareketi başlatmıştır.

KÜLTÜR MOZAİĞİ OLUŞTURDUK

Bu festivali, Silivri’mizin İstanbul’da kurulmuş 7000 bin yıllık tarihi ile yeryüzü mirası sayılabilecek onlarca eserini, nerdeyse kaybolmaya yüz tutmuş değerlerini yaşatmak için yapıyoruz. Biz Silivri’mizin bu değerlerinin yaşatılması, korunması ve korunurken de modernize edilerek yapılmasını, bu eserlerimizin bütün dünya tarafından tanınmasını istiyoruz. Aydınlığa yelken açmış Silivri’nin kalmak istediği bir liman var. O limanda dostluk, kardeşlik, eşitlik, barış, refah ve huzur istiyoruz. Çocuklarımızın umutlarını yeşertebileceği, geleceğini burada umabileceği, yaşamını burada kurabileceği, çağdaş, modern, huzur ve barış içerisinde, 81 vilayetten gelmiş hemşerilerimizle kültür mozaiği oluşturmak istiyoruz. Festival de buna katkı yapsın istiyoruz. Bu kültürleri buluşturmamızın, bu sergi alanlarımızı açmamızın sebebi de bu.

AYDINLIK YARINLARLA BULUŞUYORUZ

Cumhuriyeti kuran Büyük Önder Atatürk’ün sahip olduğu cesaret, güven ve onun heyecanın aynısını yaşayarak, zorlukları aşmaya çalışacağız. Siyasetten beklediğimiz ayrıştırma değil, birleşmedir. Bunu da insanı insan yapan değerleri, kültürüyle, sanatıyla, yarınlara olan umutları koruma isteği ile yapacağız. Biz Silivri’mizde üzerimize düşen ne varsa yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz. Silivri’yi aydınlık yarınlarla buluşturmaya yönelik gösterdiğimiz çaba artarak devam edecek”

LİNET’TEN MÜZİK ZİYAFETİ

Silivri Belediyesi’nin düzenlediği 50. Silivri Yoğurt Festivali’nin ilk gününde Linet izlemeye gelenlere unutulmaz bir konser ziyafeti yaşattı. 10.000 kişiye birbirinden güzel parçalarını seslendiren Linet, geceye özel giydiği beyaz elbisesiyle adeta göz kamaştırdı. 50. Silivri Yoğurt Festivalinde sahne alan Linet, sesiyle gönülleri mest etti. Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Yılmaz Kandemir, Linet’e Silivri Yoğurdu, eski yoğurt satıcılarını simgeleyen Yoğurtçu Heykeli ve çiçek hediye etti.

KIRAÇ’TAN FENERBAHÇEYE TAM DESTEK

50. Silivri Yoğurt Festivalinde sahne alan Kıraç, muhteşem parçalarını seslendirerek festivali şölen haline dönüştürdü. 10.000 kişinin katıldığı konser sırasında Fenerbahçe için bestelediği 100. yıl marşını büyük bir coşkuyla seslendiren Kıraç’a, izlemeye gelenlerin hep bir ağızdan eşlik etmeleri de gözlerden kaçmadı. Marş sonrasında gündeme bomba gibi oturan şike olaylarına deyinen Kıraç, dostluk, barış ve sevginin birleştiği Yoğurt Festivali gecesinde Fenerbahçe’ye destek adına moral alkışı istemesiyle geceye büyük ses getirdi.

SİLİVRİ’NİN YOĞURDU İNANILMAZ

50. Silivri Yoğurt Festivalinde sahne sırasında Silivri Belediyesi başkanı Özcan Işıklar Kıraç’a Silivri’nin meşhur yoğurdunu ve eski yoğurt satıcılarını simgeleyen Yoğurtçu Heykeli’ni takdim etti. Kıraç; “Öncelikle böylesine güzel bir festivalde yer almaktan dolayı çok mutluyum. Birçok ülkeyi bir araya getiren Silivri Belediyesi herkese birer örnek olmalı. Yoğurdunu ilk kez yedim ve tadı damağımda kaldı” dedi.