Beton fabrikasının havuzu patladı, dereyi çamur bastı

Silivri'de beton fabrikasının temizleme havuzu patlayınca, atıklar bölgede bulunan dereyi adeta çamur deryasına dönüştürdü. Duruma tepki gösteren köylüler, koyunlarının telef olduğunu iddia etti.

Beton fabrikasının havuzu patladı, dereyi çamur bastı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri’nin Yolçatı mahallesi’nde yaşanan olayda iddialara göre mahalle yakınında faaliyet gösteren bir beton fabrikasında bulunan temizleme havuzunun patlaması sonucu taşan su ve mil, sulama kanallarının da olduğu dereye akmaya başladı. Yaklaşık 20 gündür durmayan su sebebiyle dere yatağı kenarlarında bulunan meyve bahçeleri zarar gördü. Ayrıca derede yaşayan canlıların da öldüğü, dereden su içen koyunlarında telef olduğu iddia edildi. Yaşanan olay sonrası beton fabrikası çalışanları bölgeye iş makineleriyle girerek temizlik çalışmalarına başladığı görüldü.

“DEREDE KURBAĞA BİLE KALMADI”

Geçimini bölgede çiftçilik yaparak kazandığı belirten mahalle sakinlerinden Ali Kırlangıç, “Dereden 20 gündür çamur akıyor. Bu çamurlu su yer altı su kaynaklarımıza ve denizimize de karışıyor. Beton fabrikasında ve kum ocağından dereye akıtılan miller yüzünden hayvanlarımız derenin suyunu içemiyor. Koyunlarımız telef oldu. Tarımla uğraşan vatandaşlar derenin suyundan faydalanamıyor. Derenin içinde bulunan bütün canlılar öldü. Derede kurbağa bile kalmadı” dedi.

“BURADAKİ AĞAÇLARIM 20 YILLIKTI”

4 dönüm tarlası ve tarla içinde kalan evi çamur yüzünden bataklığı dönen mahalle sakinlerinden İdris Aktaş’da mağduriyetinin giderilmesini isteyerek,”Tarlam mahvoldu. Dereyle birlikte benim tarlamda bataklığa döndü. Bu tarladan hayır gelmez artık. Çok mağdurum. Buradaki ağaçlarım 20 yıllıktı” dedi.

“DOĞA KATLİAMI YAŞANIYOR”

Mahalle sakinlerinden ve bölgenin en büyük çiftliğinin sahibesi olan Gülçin İmre Hepo’da iş makineleriyle çalışma yapan işçilerinin yanına gelerek “Yazık günah değil mi biz ve köy halkı sizin yüzünüzden mağduruz. Sizin yüzünüzden doğa katliamı yaşanıyor. Bizim ve köylülerin mağduriyetini gidereceksiniz. Bunları patronunuza söyleyin. Patronlarınız da bizlerin mağduriyetini giderecek” diyerek firma çalışanlarına tepki gösterdi.