'Hindilerine gözü gibi bakıyor'

Yılbaşı gecesi sofraları süsleyecek hindileri elleriyle besleyerek büyüten Silivrili Veterinerlik fakültesi öğrencisi Serhat Aktaş, 'okulda teorisini görüyor, çiftliğimizde de pratiğini yapıyorum. Hem keyif alıyorum hem de para kazanıyorum' dedi.

'Hindilerine gözü gibi bakıyor'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri’nin Yolçatı mahallesinde ikamet eden Veterinerlik fakültesi son sınıf öğrencisi Serhat Aktaş, kuluçkadan çıkararak büyüttüğü 110 hindisine gözü gibi bakıyor. Babasına ait çiftlikte baktığı kanatlı hayvanları kuluçka dönenimden itibaren üstlendiğini belirten Aktaş “hindilerimi bir bebeğe bakar gibi bakıyorum. Doğayla iç içe bir ortamda yetişiyorlar. Okuldan boşta kalan zamanlarımı bu şekilde değerlendiriyorum” dedi.
Aktaş “Okuldan kalan boş zamanlarımda çiftliğimizde hayvanlarla uğraşıyorum. Özellikle kanatlı hayvanlarla çok zaman geçiriyorum. Malum yeni yıl yaklaşıyor. İnsanlar artık o eski tattaki hindileri tüketsinler diye kendi üretimimiz olan hindileri yetiştirdim. Hayvanlarımı buğday ve mısırla ellerimle besliyorum. Yolçatı mahallesindeki babama ait Aktaş çiftliğinde doğal bir ortamda çekirge, böcek yiyerek büyüyorlar. Okulda teorisini görüyor buraya gelip pratiğini yapma imkânı buluyorum. Bilinçli olarak yapıyorum. Hem keyif alıyorum hem de para kazanıyorum.” dedi.
Sağlıklı bir hindinin nasıl olması gerektiğini de belirten Aktaş “Tüyleri parlak, ibikleri kırmızı, sürekli hareket halinde, Kanadının alt kısımları sarı olur.” dedi.
Hindi yetiştirmenin çok zahmetli bir iş olduğunu da belirten Aktaş “Özellikle yavru iken bir çocuk gibi bakılıyor. Altları kuru olması ortamının sıcak olası gerekiyor.”
Özenle yetiştirdiği hindilerin satış fiyatının dişi hindilerin 120/130 TL arasında olduğunu, erkek hindilerin ise 140/150 TL ‘den satıldığını sözlerine ekledi.
Serhat Aktaş'a 05372166525 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz.