Anne Bebeğine Mezarda Kavuştu

Silivri`de erkek arkadaşından hamile kalınca annesi ve kız kardeşinin yardımıyla düşük yaptıktan 17 gün sonra hayatını kaybeden genç kız, bebeği ile birlikte aynı mezarda toprağa verildi.

Anne Bebeğine Mezarda Kavuştu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İddiaya göre, Ö.A. (21) aynı fabrikada çalıştığı A.A. ile evlenmek istedi. Ancak genç kızın annesi E.A. evliliklerine karşı çıktı. A.A`nın askere gitmesinin ardından bir perdecide çalışmaya başlayan Ö.A., daha sonra Değirmenköy`de bulunan bir plastik fabrikasında işe başladı. Altı ay önce askerden izne gelen A.A, genç kızı ailesinden istedi ancak ailesi kızı vermedi. Daha sonra 24 Aralık 2011 tarihinde hamile olduğu ortaya çıkan Ö.A, annesi E.A. ve kız kardeşi Ö.A. tarafından baskıya uğradı. Kızınındüşük yapması için ilaç alan anne E.A., birkaç gün ilacı Ö.A.`ya kullandırarak 2 Ocak`ta düşük yapmasını sağladı. E.A., olayın ardından ölen bebeği bir poşete sararak Yoğurthane mevkisi 2162. Sokak`ta Silivri Belediyesi`ne ait boş bir alana gömdü. Olayın ardından her gün Silivri Devlet Hastanesi`ne şiddetli kasık ağrısı, halsizlik, kusma şikayetiyle kontrole giden Ö.A, dün kanamadan hayatını kaybetti. Silivri Devlet Hastanesi`ne kaldırılan Ö.A.`nın ölümünün şüpheli olduğu gerekçesiyle Silivri polisi duruma el koydu. Silivri Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, incelemelerinin ardından şüpheli E.A. ve kız kardeş Ö.A`yı gözaltına aldı. Bebeği boş bir alana gömdüklerini itiraf eden anne ve kızı, daha sonra polis ekiplerine gömdükleri yeri gösterdi

Ölen Ö.A. ve bebeği, dün aynı mezarda toprağa verildi. Ö.A.`nın mezarına gelen kız arkadaşlarının gelin duvağı örttüğü görüldü. Baba Y.A., "Bu durumlardan hiçbir şekilde haberim olmadı. Böyle olduğunu bilseydim neden evliliğe müsaade etmeyim. Hatta iç güveyisi alırdım. Kızımın vefat ettiği sabah kontrol için odasına girdim, elleri ve ayakları buz kesmişti. Kucağıma aldım, gözlerini açarak `Baba sen misin` dedi ve son nefesini verdi" dedi.

Savcılık olayla ilgili incelemelerine devam ederken, anne ve kızı tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.