Arazi vurgunu soruşturmasında flaş gelişme

Silivri'nin tanınan işadamlarından T.A. tutuklandı. Soruşturmanın genişletildiği öğrenildi.

Arazi vurgunu soruşturmasında flaş gelişme
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Geçtiğimiz Nisan ayında aralarında Silivri'nin tanınmış esnaflarının da bulunduğu ve 5 kişinin gözaltına alındığı arazi operasyonuyla ilgili yeni gelişmeler gündeme bomba gibi düştü. Genişletilen soruşturma kapsamında daha önce savcılıkça serbest bırakılan T.A. bu gece yapılan operasyonla tekrar gözaltına alındı. Savcılıktaki ifadesinin ardından nöbetçi mahkemeye sevk edilen T.A. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Soruşturmaya Eski Ak Parti'li bir siyasi parti yöneticisinin de adının karıştığı öğrenildi. Adı soruşturmaya yansıyan Eski Ak Partili yöneticiye ise ulaşılamadığı öğrenildi.

 

5 kişi serbest bırakılmıştı

Geçtiğimiz Nisan ayında polisin operasyonuyla gözaltına alınan ve ev ve işyerlerinde arama yapılan 5 şüpheli iki gün gözaltında kaldıktan sonra savcılığa sevk edilmiş, savcılık sorgularının ardından 5 şüpheli serbest bırakılmıştı. Silivri'de kuyumculuk yapan T.A.'nın da aralarında bulunduğu 5 kişinin Silivri'de bazı arazilerin satış işlemlerinde usulsüzlük yaptığı, arazilerini satan kişilerin paralarını alamadığı iddia edilmişti. Mağdur olduğunu ifade eden vatandaşlar Silivri Cumhuriyet Başsavcılığına müracaat ederek şikayetçi olmuş ve milyonlarca liralık vurgun iddiaları kamuoyuna yansımıştı. Kuyumcu T.A. savcılık ifadesi sonrası serbest bırakılan isimler arasındaydı.

 

Soruşturma genişledi

Alınan bilgilere göre savcılık arazi vurgunu soruşturmasını genişletti. Tahkikata devam eden savcılık dün gece T.A.'nın tekrar gözaltına alınması talimatını verdi. Yapılan operasyonla gözaltına alınan T.A. savcılığa sevk edildi. İfadesi alındıktan sonra nöbetçi mahkemeye sevk edilen T.A. nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

 

Öte yandan arazi vurgunu soruşturmasına Ak Parti Silivri teşkilatında siyaset yapan bir eski yöneticinin de adının karıştığı öğrenildi. Adı soruşturmayla tekrar gündeme gelen O.A.'ya ulaşılamadığı öğrenildi.

 

Nisan ayında yapılan başvurularda bir kişi 750 bin TL, bir kişi de 350 bin TL dolandırıldığını öne sürmüştü.