Arkadaşını öldürtmek için kiralık katil tuttu

İstanbul Silivri'deki ağaçlık alanda 1 Aralık'ta bir erkek cesedi bulundu. Öldürülen kişinin internet cafe işleten Ahmet Fırtına'ya ait olduğu anlaşıldı. Jandarma, cesedin cebinden çıkan ev satış vekaletinden cinayeti 4 saatte çözdü.

Arkadaşını öldürtmek için kiralık katil tuttu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Arkadaşını öldürmek için kiralık katil tuttu, cesedi ormanlık alana bıraktırttı, tabancayı parçalara bölerek çeşitli yerlere yattı ama yine de yakalanmaktan kurtulamadı...

61 yaşındaki Ahmet Fırtına Silivri’deki bir daireyi 10 ay önce 195 bin liraya satın aldı. Ancak ailevi nedenlerden dolayı tapuyu üzerine alamadı, arkadaşı Sinan Yıldız'ın adına çıkarttı.Aylar sonra da evi satmak istedi. Ama Sinan Yıldız daireyi vermek istemiyordu. 

KİRALIK KATİL İLE 10 BİN LİRAYA ANLAŞTI

İddiaya göre Sinan Yıldız bir kiralık katil ile 30 bin liraya anlaştı. Ancak o kiralık katil cinayeti işleyemedi. Bunun üzerine ikinci bir kiralık katil tuttu. Cinayeti işlemesi için 10 bin lira verdi. Sinan yıldız ve kiralık katil, evi satmaya gidelim bahanesiyle, Ahmet Fırtına ile aynı otomobile bindi. M.E. arkasına oturduğu Ahmet Fırtına’yı tabancayla ateş ederek öldürdü. Fırtına’nın cesedi ormanlık alana bırakıldı. Tabancayı parçayarak farklı yerlere attılar ama cesedin üzerindeki belgeyi unuttular.Tabanca ateşlendiği sırada, mermi çekirdeği otomobilin camını kırdı. Zanlılar önce onu yaptırttı. Ardından da delilleri yok etmek için cinayet silahı tabancayı parçalayarak, İstanbul'un çeşitli semtlerine attı. Ancak unuttukları bir şey vardı.Ahmet Fırtına'nın cebinden Sinan Yıldız'dan aldığı ev satış vekaleti çıktı. Yani maktülün cebinde, cinayete azmettirdiği iddia edilen kişinin adı yazıyordu. İstanbul İl Jandarma komutanlığı ekipleri bu belgeden yola çıkarak cinayeti çözdü. Sinan yıldız, Ahmet Fırtına ile alacak verecek davası nedeniyle ters düştüğünü ve bu nedenle onu öldürmek için kiralık katil tuttuğunu itiraf etti.Yıldız ile birlikte kiralık katil M.E., onları tanıştıran O.K. ve ilk kiralık katil olduğu öne sürülen O.A. adliyeye sevk edildi. 
3 zanlı tutuklanarak cezaevine gönderildi. O.A. ise yurtdışı çıkış yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

NTV