Aysun toprağa verildi

4 Eylül akşamı Parkköy'de karşıdan karşıya geçmeye çalışırken özel bir otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybeden 20 yaşındaki Aysun Akbaş toprağa verildi.

Aysun toprağa verildi

4 Eylül Salı günü saat 21:30 sıralarında karşıdan karşıya geçmeye çalışan 20 yaşındaki Açık Öğretim Fakültesi Kamu Yönetimi 2'nci sınıf öğrencisi Aysun Akbaş, memleketi Amasya’nın Taşova ilçesi Esençay Kasabasında gözyaşları içinde toprağa verildi.

 

Yaşanan kaza, olay yerindeki "üstgeçit" sorununu yeniden gündeme getirdi. Daha önce şarkıcı Selçuk Alagöz'ün kayınvalidesi Neriman Uygun'un da aynı yerde ölmesinden sonra bölge sakinlerinin tepkisi üzerine Silivri Belediyesi, Karayolları 1. Bölge Müdürlüğü'ne yazı yazmıştı. Gelen cevapta "Kriterleri sağlamıyor. Yaya üstgeçidi yapılmasına uygun değil. Başkanlığınız yapımını üstlenirse, müdürlüğümüzle protokol mümkün" ifadesine yer verilmişti. Üstgeçide ihtiyaç görülmeyen bu yolda, 20 gün önce de 70 yaşındaki Ayşe A. kazada ölmüştü.KİPTAŞ'ta kapıcı dairesinde yaşayan Akbaş, ailesine yardımcı olmak için üniversite eğitimini dışarıdan alarak Silivri Hayat Hastanesi'nde işe başlamıştı.