Başbakan'ın Silivri'ye faturası: 3 gözaltı, 1 yaralı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı Silivri'de protesto eden 4 vatandaştan biri hastanelik oldu, 3 kişinin ise gözaltında olduğu iddia ediliyor.

Başbakan'ın Silivri'ye faturası: 3 gözaltı, 1 yaralı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı Silivri'de protesto eden 4 vatandaştan biri hastanelik oldu, 3 kişinin ise gözaltında olduğu iddia ediliyor. Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün Silivri'de gerçekleştirdiği mitingde de protesto vardı. Başbakan Erdoğan'ı protesto eden 4 vatandaş gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan öğretmen olduğu öğrenilen Caner Oruç daha sonra yaralı olarak hastaneye kaldırıldı.

İddiara göre Başbakan'ın otobüsünün geçtiği esnada Başbakanı protesto etmek isteyen ve Silivri'de bir okulda öğretmenlik yapan Caner Oruç Başbakanlık korumaları tarafından darp edilerek gözaltına alındı. Görgü tanıklarının beyanlarına göre Başbakanlık koruması olan 6 kişi Caner Oruç'u döverek bir binaya soktu. Binanın kapısını kapattıktan bir süre sonra 6 koruma görevlisi Oruç'u binadan kanlar içinde çıkartarak sivil bir araca bindirdi. Bu esnada koruma görevlilerine tepki gösteren vatandaşlar ile korumalar arasında da gerginlik yaşandı. Daha sonra Başbakanlık korumaları tarafından Silivri İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürülen Caner Oruç durumunun iyi olmaması nedeni ile polis ekipleri tarafından Silivri Devlet Hastanesi Acil Servisine kaldırıldı. Hastanede burnunda kırık olduğu tespit edilen Oruç'a ilk müdahale yapıldı. Beyin tomografisi çekilen Oruç halen Silivri Devlet Hastanesinde müşahade altında tutuluyor. Oruç'un Başbakanlık korumalarından şikayetçi olduğu ve yarın da Silivri Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunacağı öğrenildi. 

Eğitim-Sen yöneticileri ve sendika üyeleri de Silivri Devlet Hastanesine gelerek meslektaşlarının sağlık durumu hakkında bilgi aldı. Sendika üyeleri hastane önünde bekleyişini sürdürüyor. 

Silivri Belediye Başkanı ve CHP Silivri Belediye Başkan Adayı Özcan Işıklar, CHP Silivri İlçe Başkanı Mümin Tuğlu, Belediye Meclis Üyesi Süheyl Kırkıcı ve CHP meclis üyesi adayları ile ilçe yöneticileri de hastaneye gelerek Oruç'a geçmiş olsun dileklerini iletti. Hastane çıkışında basın açıklaması yapan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar Oruç'un sahipsiz ve yalnız olmadığını ifade etti. 

Diğer yandan Başbakanı protesto eden 3 kişinin daha Başbakanlık korumaları tarafından gözaltına alındığı ve Silivri İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürüldüğü, gözaltındaki 3 kişinin ise ifadelerinin alınmak üzere Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne götürüleceği iddia ediliyor.