Bir türlü akıllanmıyoruz

Emniyet yetkililerinin uyarılarına rağmen telefonla dolandırıcılığın önü alınamıyor. Son olarak Silivri'de bir işadamı 198 bin lira dolandırıldı, Dolandırıcılar Kahramanmaraş'ta parayı çekemeden yakalandı.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Bir türlü akıllanmıyoruz
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Telefonla dolandırıcılık olaylarının önü alınamıyor. Emniyet Genel Müdürlüğü’nün uyarılarına rağmen hemen hemen her gün birkaç telefonla dolandırıcılık olayı yaşanıyor. Bu olayın son örneği ise Silivri’den

 

Silivri’de isminin açıklanmasını istemeyen bir işadamını arayan kimliği belirsiz dolandırıcılar, kendilerini komiser olarak tanıtarak, “Kimlik bilgilerini ve banka hesabını terör örgütü ele geçirdi. Hesaplarını bir araya toplamamız lazım” diyerek verdikleri 2 ayrı hesaba önce para yatırmasını istediler. Bir bankanın şubesine giden İşadamı, dolandırıcılara inanarak, Kahramanmaraş’ta bulunan banka hesaplarına önce 100 bin TL, ardından da 98 bin TL para havale etti.

 

Dolandırıldığını anlayan işadamı Silivri Emniyetine koşarak geldi ve durumu anlattı. Silivri polisi, konuyu Kahramanmaraş Emniyeti ile paylaşmasının ardından, polis dolandırıcıları banka şubesinde parayı çekemeden kıskıvrak yakaladı.

Buna benzer olayı kaydetmeyi başaran Vitrinhaber muhabiri  ile dolandırıcı arasında geçen ilginç diyalog;