Bu Sefer dolandıramadılar

Emniyet Genel Müdürlüğü ve GSM firmalarının SMS'li uyarılarına rağmen kendilerini savcı, polis, asker gibi kamu görevlisi olarak tanıtan dolandırıcılar, vatandaşları mağdur ediyor

Bu Sefer dolandıramadılar
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Benzer bir olay da bugün Silivri’de yaşandı. Adının açıklanmasını istemeyen yaşlı bir vatandaşı arayan kimliği belirsiz kişiler, kendilerini polis olarak tanıttı. Uzun süre telefonda meşgul ettikleri yaşlı adamı; dolandırıldığını, kredi kartının başkaları tarafından kullanıldığını öne süren dolandırıcılar, yaşlı adamdan işlemlerin yapılabilmesi için verilen hesap numarasına para yatırmasını istedi. 

Bunun üzerine paniğe kapılan yaşlı adam, yanında bulunan bir arkadaşına para yatırmak için banka ATM'sine gittiğini söyleyerek arkadaşının yanından ayrıldı. Yaşlı adamın arkadaşının ihbarı üzerine harekete geçen Silivri Emniyet Müdürlüğü ekipleri, hemen banka şubesi önünde giderek yaşlı adamı dolandırılmaktan son anda kurtardı.

Yaşlı adam olayı şöyle anlattı: "Cep telefonundan aradılar 'savcıyım' dediler. 'Dolandırılıyorsun, farkında mısın? Kaç tane kredi kartın var, limitin ne kadar?' gibi sorular yönelttiler. 'Hesabını kontrol edeceğiz' diyerek banka ATM'sine yönlendirdiler. Sürekli kredi kartlarımın limitini sordular. Gerçekten polis zannediyordum son anda kurtuldum."Seni koruma altına alacağız' dediler. Polisi ben aramadım, arkadaşım aramış sağ olsun. Televizyonlardan benzer haberler izlediğimde 'inşallah bu durumlara düşmeyiz' demiştim. Sağ olsun polis kurtardı."