Bu sorumsuzluğa at bile dayanamadı

Dün öğle saatlerinde Silivri Belediye binası önünde at arabası devrildi. Fayton sahipleri yetkililerden yardım istedi fakat yardım gecikince at daha fazla dayanamadı ve yere yığıldı.

Bu sorumsuzluğa at bile dayanamadı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri’de dün hem ilginç hem de bir o kadar içler acıtan olay meydana geldi. Kavurucu sıcağın kendisini en yoğun bir biçimde hissettirdiği öğlen saatlerinde, Silivri Belediyesi önünde bir vatandaşa ait at arabası devrildi. Sıcağın ve susuzluğun vermiş olduğu bitkinliğe daha fazla dayanamayan at, birde açlığın eklenmesi belediye önünde kendini yere bıraktı.

 

SAATLERCE YERDE KALDI

At’ın yere düşmesi ile bir anda şaşıran vatandaşlar, Silivri Belediyesi Zabıta ekiplerinden yardım istedi. Hayvanın saatlerce sıcak altında yardım beklemesi bir yana olurken, eziyete bir yenisi daha eklendi. Sıcak asfaltın üzerinde yaklaşık bir buçuk saat yetkililerin gelmesini bekleyen at’a, ilk müdahaleyi olay yerinden geçen bir veteriner hekim yaptı. Bacaklarında yara oluşan ve ayağa kalkamayan at’ın üzerine su atılarak serinlemesi sağlandı.

 

TEPKİ GÖSTERDİLER

Bu sırada olaya tanık olan vatandaşlar da, saatlerce gelmeyen yetkililere tepki gösterdi. “Yazık günah! Böyle sorumsuz bir duruma nasıl dayanabilir bu hayvan” diyerek; “Bu olay Silivri Belediyesi önünde, yani Silivri’nin göbeğinde meydana geliyor. Demek tenha bir kıyı köşe yerde olsa kimse yardıma gelmeyecek” şeklindeki sözlerle yetkililerin sorumsuz olduğunu belirttiler.