Cani fırıncıdan tüyler ürperten ifadeler

Polisler eğer beni yakalamasaydı daha fazla can alacaktım...

Cani fırıncıdan tüyler ürperten ifadeler
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AHT MUHABİRİ GÜNGÖR KARAKUŞ'UN ÖZEL HABERİ

Silivri'de 2009 yılında fırınına ceza yazılması üzerine arabasıyla 'Çok can almak için yola çıktım' diyerek, 2 kişiyi öldüren ve ilköğretim öğrencilerini katlekmek üzereyken polis tarafından yakalanan Engin Gören'e 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. Babasının arabasıyla rastgele iki kişiye çarparak öldüren ve beş kişiyi yaralayan 34 yaşındaki Engin Gören, arabayla onlarca ilköğretim öğrencisini katletmek üzereyken emniyet tedbirleri alan polisin kurduğu barikatta son anda etkisiz hale getirilmişti.

Engin Gören'in Gümüşyaka Karakol Komutanlığı'nda verdiği tüyler ürpertici ifadesinde ise cinayet işlemek için yola çıktığını ve çok can almak istediğini anlatmıştı. Gören, mahkemede de tekrarladığı tüyler ürpertici ifadesinde şunları söyledi: "Mahalle içerisinde 3-4 kişiye çarptım. Bu insanların sokak aralarında sağa sola kaçma imkanları vardı, kimsenin canını alamadım. E-5 Karayoluna çıktım, bu yolda daha çok insan öldürebileceğimi düşündüm. Çanta civarında 110 km hızla yolun kenarındaki bir adama çarptım. Silivri ilçe merkezinde daha çok insana zarar verebileceğimi düşünerek ara sokaklara girdim. Bir şahsa daha arabayla çarptım. Hala can almak niyetiyle bir ilköğretim okuluna devam etmeye çalıştım. Bu esnada okul girişinde polisler beni sıkıştırdı. Polisler eğer beni yakalamasaydı daha fazla can alacaktım"

İstanbul Silivri'de 17 Kasım 2009 tarihinde fırınına ceza yazılmasını bahane ederek babasının arabasıyla ayrı yerlerde Coşkun Bozkurt ve Muharrem Dingillioğlu'nu öldüren ve 5 kişinin de yaralanmasına neden olan Engin Gören, 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Silivri Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yapılan yargılamanın ardından olayda eşi Muharrem Dingillioğlu'nu kaybeden Şefika Dingillioğlu, "Katil en ağır cezayı aldı ve bu karar biraz da olsa acımı hafifletti dedi.

2009 tarihinde yetkililer tarafından kendisine ait ekmek fırınına ceza keslimesine kızan Engin Gören, Çorlu ve Silivri'de babasına ait 34 FL 3003 plakalı aracıyla katliama çıktı. Yol boyunca tanımadığı insanlara çarparak öldüren ve yaralayan Gören, bir ilköğretim okuluna arabasıyla girerek katliam yapmak üzereyken polisin kurduğu barikatla yakalandı. Gören o tarihte poliste verdiği ifadesinde cinayet işlemek için yola çıktığını ve çok can almak istediğini anlatarak, ilköğretim öğrencilerinin arasına arabayla girmek üzereyken polis tarafından yakalandığını anlatmıştı.

"E-5 YOLUNDA DAHA ÇOK İNSAN ÖLDÜREBİLECEĞİMİ DÜŞÜNDÜM"

Yaklaşık 2.5 yıldır Silivri Cezaevi'nde yatan Engin Gören, mahkeme süresincede poliste verdiği ifadesini doğruladı. Gören, ifadesinde şinları anlatıyordu: "Babama ait ekmek fırınında tezgaha bakıyordum. Bu esnada babama ait olan 34 FL 3003 plakalı aracı alarak Çorlu ilçesine geldim. Burada Marmaracı Karakolu'na ve çarşı içerisinde bulunan karakola giderek , benim suyumu ve ekmeğimi kirlettiniz, sizin amacınız ne diyerek sordum. Ancak bana yardımcı olmayarak beni karakoldan gönderdiler. Ben de bu olaya sinirlenerek kullanmakta olduğum araçla yola çıkıp cinayet işlemeye karar verdim. Çorlu ilçesinde mahalle aralarında 3-4 kişiye çarptım. Bunlardan 1 tanesinin yaralandığına eminim. Ben burada kimsenin canını alamadım, çünkü sokak aralarında sağa sola kaçma imkanları vardı. Amacımı yerine getirmek üzere E-5 Karayolu istikametinde Silivriye doğru yola çıktım. Bu yolda daha çok insan öldürebileceğimi düşündüm. Çanta civarında E-5 Karayolu üzerinde seyir halinde ilerlerken, yolun kenarında arkası bana dönük olan bir şahsa tahmini 110 km hızla giderken çarptım. Şahsa ne olduğunu görmedim, yoluma devam ettim"

"ASIL AMACIM ÇOK FAZLA İNSAN ÖLDÜRMEKTİ"

Gören yine ifadesinde, "Silivri ilçe merkezinde daha çok insana zarar vereceğimi düşünerek ara sokaklara girdim. Balkan koleji mevkinde bir şahsa daha vurduğumu hatırlıyorum. Ancak bu şahsa da ne olduğunu bilmiyorum. Bu şahsa vurduktan sonra hala can almak niyetiyle okula doğru devam etmeye çalıştım. Bu esnada okul girişinde polisler beni sıkıştırdı. Araçtan aşağı indirdiler. Polisler beni yakalamasaydı daha fazla can alacaktım. Tüm bu faaliyetlerimi kasten can almak amacıyla yaptım. Asıl amacım çok fazla insan öldürmekti" dedi.