Dolandırıcılar Silivri'yi hedef aldı

Kendilerini polis ve savcı olarak tanıtan dolandırıcılar Silivri'yi hedef aldı. Son olarak dün, 60 yaşındaki emekli bir vatandaş dolandırıcıların tuzağına düşerek 135 bin lira dolandırıldı.

Dolandırıcılar Silivri'yi hedef aldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 Kendilerini polis ve savcı olarak tanıtan dolandırıcılar Silivri’yi hedef aldı. Son olarak dün, 60 yaşındaki emekli bir vatandaş dolandırıcıların tuzağına düşerek 135 bin lira dolandırıldı.

Edinilen bilgilere göre kızının yanına misafir olarak ve isminin açıklanmasını istemeyen 60 yaşındaki emekli vatandaşı, emniyetten aradığını söyleyen bir kişi, "Bankadaki hesaplarının teröristler tarafından kullanıldığını, hemen bankaya gidip ne kadar parası varsa kendilerine vermesini, bu şekilde teröristleri yakalayacaklarını" söyledi. Dolandırıcıların telefonda kendisine ait tüm bilgileri bir bir sıraladığı bu sebeple hiç şüphelenmediğini belirten yaşlı adam, Silivri’de şubesi bulunan bankaya giderek 135 bin lirasını çekti. Telefonla kendisini yönlendiren dolandırıcı, yaşlı adamı Eski devlet hastanesi civarına yönlendirerek ara sokağa girmesini sağladı. Dolandırıcı yaşlı adama “Askerlik şubesi civarında görevli birinin gelecek parayı ona teslim edersin” demesi üzerine yanına gelen şahsa bankadan çekmiş olduğu 135 bin lirayı teslim etti. Bir müddet sonra telefonu kapatan dolandırıcı ve parayı teslim alan şahıs sırra kadem basarak ortadan kayboldu.

Dolandırıldığını anlayan yaşlı adam Silivri Emniyet Müdürlüğüne giderek şikayetçi oldu. Polis olayla ilgili olarak araştırma ve soruşturma başlattı.

Öte yandan Salı günü bir bankanın Silivri Şubesine giden kadın, hesabındaki tüm parasını çekmek istedi. Durumdan şüphelenen banka görevlisinin uyanıklığı sayesinde dolandırılmaktan son anda kurtulan kadın, banka görevlilerine teşekkür etti.

Emniyet yetkilileri “Kamu görevlilerinin telefonla para istemek gibi bir yetkisi ve görevi olmadığını, vatandaşların böyle durumla karşılaştıklarında mutlaka polis ve jandarmaya haber vermelerini, Adli teşkilat, polis ve askerin hiç bir zaman vatandaşı telefonla arayıp para talebinde bulunmayacağını belirterek vatandaşların bu konuda dikkatli olmalarını istediler.