Dolandırıcılar yaşlı kadını hedef seçti

Silivri'de yaşayan ve isminin açıklanmasını istemen yaşlı bir kadın, telefon dolandırıcılarına yaklaşık 200 bin lirasını kaptırdı.

Dolandırıcılar yaşlı kadını hedef seçti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri’de yaşayan ve isminin verilmesini istemeyen yaşlı kadın telefon dolandırıcılarının son kurbanı oldu. Dolandırıcıların telefonla ulaştığı yaşlı kadın, kendisine verdiği talimatları yerine getirmek suretiyle yaklaşık 200 bin lirasını dolandırıcılara kaptırdı.

Son zamanlarda dolandırıcıların kullandığı bilindik yöntemle yaşlı kadını arayan dolandırıcılar, 2 gün önce kendilerine yaklaşık 160 bin lira vermesi gerektiğini söyledi. Kullandıkları yöntemle yaşlı kadını ikna eden dolandırıcılara, yaşlı kadın parayı teslim etti.

İki gün sonra ikinci telefon

2 gün önce parasını dolandırıcılara teslim eden yaşlı kadın, bugün de yine dolandırıcılar tarafından telefonla arandı. Dolandırıcıların “Paranı bulduk, teslim almak için yaklaşık 40 bin lira daha getirmen lazım. Sonra paranın tamamını sana vereceğiz.” demesi üzerine yaşlı kadın da Sanatkârlar Caddesi üzerinde bulunan bir restoranın önünde ikinci defa parayı dolandırıcılara teslim etti.

Teslim işleminin ardından parayı alan dolandırıcılar sırra kadem basarken dolandırıldığını anlayan yaşlı kadın da soluğu Silivri Emniyet Müdürlüğü’nde aldı.

Silivri Emniyet Müdürlüğü ekipleri olayla ilgili detaylı inceleme başlattı.

Emniyet kısa mesajla uyarmıştı

Geçtiğimiz günlerde Emniyet Genel Müdürlüğü, Asayiş Dairesi Başkanlığı vatandaşları dolandırıcılara karşı, hazırlanan tanıtım filmleri, el ilanları ve afişlerin yanı sıra cep telefonlarına gönderilen kısa mesaj ile uyarmıştı.

Vatandaşın cep telefonlarına gönderilen kısa mesajlarda, “Polis, asker ve savcı şeklinde kendisini tanıtarak bankaya para yatırmanızı veya söylenilen yere para, altın bırakmanızı isteyenlere inanmayın” uyarısı yer almıştı.