Eryılmaz 'Her insanın yapabileceği bir hareketti'

Yangında mahsur kalan bebeği 5. kattan sarkıtarak kurtaran kahraman vatandaş konuştu

Eryılmaz 'Her insanın yapabileceği bir hareketti'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri’de bir apartmanda çıkan yangında, 5. katta mahsur kalan bebeği pencereden sarkıtarak kurtaran İkram Eryılmaz yaşananları anlattı. Bebeği kurtarabilmek için alevlerin içinden geçen kahraman vatandaş, "Bir annenin çocuğunu aşağıya sarkıttığını gördüm, insanlar ’atma atma’ diye bağırıyorlardı. Normal kıyafetlerimizle direk alevlerin içerisinden geçtim. Çocuğu rahat nefes alabilmesi için aşağıya doğru sarkıttım" dedi.

Silivri’deki bir apartmanda dün meydana gelen yangında 1 anne ve 2 çocuğu apartmanın 5. katındaki evlerinde mahsur kalmıştı. Anne ve çocuklarının yardımına koşan İkram Eryılmaz çocuklardan bir tanesini merdivenlerden indirmeyi başarmış diğerini ise kurtarabilmek için 5. katın penceresinden aşağıya sarkıtmıştı.

Bebeği 5. kattan sarkıtarak nefes almasını sağlayan ve yangından kurtaran İkram Eryılmaz yaşananları anlattı. Silivri Terbiyeli Çorba isimli işyerinde çalışan Eryılmaz, hiç düşünmeden alevlerin içinden geçtiğini ve rahat nefes alabilmesi için bebeği aşağıya sarkıttığını ifade etti.

Kahraman vatandaş sözlerine şöyle devam etti:

"İş yerinde çalışıyorduk. Burada bir hareketliliğin olduğunun farkına vardık. Buraya bakınca alevlerin ve dumanların yükseldiğini gördüm. Bir annenin çocuğunu aşağıya sarkıttığını gördüm. İnsanlar burada toplu bir şekilde duruyorlardı ve ’atma atma’ diye bağırıyorlardı. Hiç düşünmeden içeri girdim. Bir anda zaten kendimi annenin yanında gördüm. Çocuğu rahat nefes alabilmesi için aşağıya doğru sarkıttım. Sonra zaten itfaiye ekiplerimiz geldi, onlara teslim ettik. Baya yangın vardı, müthiş bir duman vardı. O an hiç bir şey hatırlamıyorum. Normal kıyafetlerimizle direk alevlerin içerisinden geçtim. Sağlık durumlarının iyi olduğunu öğrendim."

Dükkanına gelen müşterilerin kendisini tebrik ettiğini söyleyen kahraman vatandaş, "Silivri küçük nezih bir ilçemiz çoğu insanlarda müşterimiz olduğu için tanınıyoruz. Gelen müşterilerim tebrik ediyorlar. Nasıl yaptın diye soruyordu. Her insanın yapabileceği bir hareketti" şeklinde konuştu.