FETÖ'nün VIP dinleme davası başladı

FETÖ'nün talimatıyla aralarında iş adamları, milletvekilleri ve gazetecilerin de bulunduğu 59 kişinin yasadışı dinlenmesiyle ilgili 45 sanığın yargılanmasına başlandı.CHP Miletvekili Muharrem İnce, Ferit Şahenk ve Mehmet Emin Karaahmet'in...

FETÖ'nün VIP dinleme davası başladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

FETÖ’nün talimatıyla aralarında iş adamları, milletvekilleri ve gazetecilerin de bulunduğu 59 kişinin yasadışı dinlenmesiyle ilgili 45 sanığın yargılanmasına başlandı.

CHP Miletvekili Muharrem İnce, Ferit Şahenk ve Mehmet Emin Karaahmet’in de aralarında bulunduğu birçok işadamı ve gazetecinin FETÖ tarafından yasadışı yollarla dinlenmesine ilişkin aralarında Fetullah Gülen ile emniyet müdürlerinin bulunduğu 45 sanığın yargılanmasına başlandı.

Silivri Ceza İnfaz Kurumları karşısındaki 22’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, başka suçlardan tutuklu eski İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer’in de bulunduğu 9 tutuklu sanık cezaevinden getirilirken, taraf avukatları da salonda hazır bulundu. Ressam Bedri Baykam, Ahmet Altıner ve Süleyman Kocakaya ise müşteki sıfatıyla katıldı.

Duruşmaya sanık Ali Fuat Yılmazer’in kimlik tespitiyle başlandı. Mahkeme başkanın ikamet adresini sorması üzerine Yılmazer, ’Şuan beyan edebileceğim ikamet adresim yoktur. Cezaevinde kalıyorum’ dedi. ’Şuanda geliriniz var mı?’ sorusu üzerine sanık, emekli olduğunu ve 3 bin 500 TL geliri olduğunu söyledi.

Duruşma, sanıkların kimlik tespitiyle devam ediyor.

İddianameden

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, CHP’li Muharrem İnce, Ferit Şahenk, Mehmet Emin Karaahmet, Ali Koç, Caroline Nicole Koç’un da aralarında bulunduğu 59 işadamı ve gazeteci mağdur olarak yer aldı. 1 numaralı şüpheli olarak Fetullah Gülen’in bulunduğu iddianamede 45 kişi şüpheli olarak yer aldı. İddianamede, FETÖ’nün talimatıyla 59 kişinin yasadışı dinlenmesine ilişkin 45 şüpheli hakkında "silahlı terör örgütü kurmak ve üye olmak", "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’ni Ortadan Kaldırmaya Teşebbüs Etme", "Kamu Görevlisinin Resmi Belgede Sahteciliği" ve "Hukuka Aykırı Olarak Kişisel Verileri Kaydetmek" suçlarından çeşitli oranlarda hapis cezasına çarptırılmaları istendi.