İşçi Adına Şirket Kurup Dolandırdılar

Silivri'de işyerlerine hamal olarak çalışmaya gelen bir kişinin üzerine kurdukları şirketten dolandırıcılık yaptıkları iddia edilen 4'ü kadın 15 kişi yakalandı. Zanlıların, 17 farklı şirketi 10 milyon lira dolandırdığı belirlendi.

İşçi Adına Şirket Kurup Dolandırdılar
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri’de işyerlerine hamal olarak çalışmaya gelen bir kişinin üzerine kurdukları şirketten dolandırıcılık yaptıkları iddia edilen 4’ü kadın 15 kişi yakalandı. Zanlıların, 17 farklı şirketi 10 milyon lira dolandırdığı belirlendi.

Silivri’de temizlik malzemeleri üzerine iş yapan zanlılar, işyerlerine hamal olarak gelen Ünal C.’nin üzerine kurdukları şirket üzerinden 17 farklı şirketi 10 milyon lira dolandırdı. Dolandırılan şirketlerin Asayiş Şube Müdürlüğü’ne yaptıkları şikayet üzerine çalışma başlatıldı. Şirkete baskın düzenleyen polis, 4’ü kadın 15 kişiyi gözaltına aldı. İşyerinde yapılan aramada iki adet ruhsatsız silah ele geçirildi.

Emniyete getirilen şüphelilerin işlemleri devam ederken, şirketin aynı işyerinde hamal olarak çalışan Ünal C.’nin (45) üzerine olduğu tespit edildi. Polis soruşturması sırasında zanlıların, şirkete 50 lira karşılığında eşya taşımak için gelen Ünal C.’yi “Sana sigorta yapacağız” diye notere götürüp, adına şirket kurdukları belirlendi.

Sahte şirketin ilk olarak peşin para ile alışveriş yaparak güven sağlayıp bir süre sonra çekle çalışmaya başladığı öğrenildi. İnşaat malzemeleri üzerine alım satım yapan şirketin, çalışanlarının düzenlediği karşılıksız çeklerle milyonlarca liralık mal satın aldığı ve bunları hemen elden çıkarttığı öğrenildi. Yapılan incelemede zanlıların 17 şirketten toplam 10 milyon liralık mal alarak paraya çevirdiği belirlendi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden çete lideri Metin K.’nin (51) de aralarında bulunduğu 6 kişi çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanırken, hamal Ünal C. ise serbest bırakıldı.