Jandarmadan çikolata operasyonu

İstanbul'da çeşitli adreslere eş zamanlı operasyon düzenleyen jandarma ekipleri, piyasaya tarihi geçmiş çikolata ve benzeri ürünleri pazarlayan çeteyi çökertti.

Jandarmadan çikolata operasyonu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İstanbul’da çeşitli adreslere eş zamanlı operasyon düzenleyen jandarma ekipleri, piyasaya tarihi geçmiş çikolata ve benzeri ürünleri pazarlayan çeteyi çökertti. Operasyonlarda toplam 2 bin koli halinde yaklaşık 50 ton tarihi geçmiş çikolata ele geçirildi. Son kullanma tarihi geçmiş ürünlere yeni tarih atarak bakkal ve marketlere pazarlayan 6 kişi gözaltına alındı.

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, piyasadan 'Hayvan yemi yapacağız' diyerek topladıkları çikolata ve benzeri ürünlerin son kullanma tarihlerini değiştirerek yeniden pazarlayan çeteyi çökertti. İlk olarak İkitelli'de bir depoda tarihi geçmiş ürün olduğu ve bunlara yeni tarih yazılarak pazarlandığı bilgisini alan jandarma harekete geçti. Bir jandarma personeli müşteri olarak gittiği depodan mal aldı ve aynı anda operasyon düzenlenerek zanlılar yakalandı. Depoda, son kullanma tarihleri silinerek yeniden yazılmış çok sayıda koli ele geçirildi. Gözaltına alınan zanlıların ifadelerine göre hareket eden jandarma ekipleri, Küçükçekmece ve Başakşehirde’de toplama depolarına operasyon düzenledi. Jandarma, gözaltına alınan 4 kişinin ifadelerinden yola çıkarak malları asıl teslim ettikleri kişinin Çatalca Subaşı Köyü'nde bir yem satıcısı olduğunu belirledi. Son olarak buraya baskın yapıldı.

Yem deposuna yapılan baskında, tonlarca tarihi geçmiş çikolata, sakız, şeker, bisküvi gibi ürün ortaya çıktı. Yem çuvallarının arkasına saklanarak üstü örtülmüş yüzlerce koli jandarma ekiplerince kontrol edildi. Tek tek açılan koli ve çuvalların içinde tarihi geçmiş ürün ele geçirildi. Yem deposunda çikolata firmalarının avukatları gelerek ürünlerini kontrol etti.

Gözaltına alınan 6 kişinin sorgusu tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edilecek.