Kediye tekme atan kadın güvenlik kamerasına yakalandı!

Silivri'nin Çanta Mahallesinde bir Çiğköfte dükkânı işleten Fatma D. dükkânın önünden geçen bir sokak kedisine tekme atarken güvenlik kameralarına yakalandı. Vicdansız kadının tekme attığı kedi havalanarak metrelerce öteye fırladı.

Kediye tekme atan kadın güvenlik kamerasına yakalandı!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Görüntülerin HAYKURDER İhbar Hattı'na ulaştırılmasının ardından harekete geçen dernek yetkilileri bölgeye giderek kediyi aradı ancak talihsiz kedi bulunamadı. Çevredeki işletmelere görüntüleri izleten dernek görevlileri görüntüdeki kişinin işletme sahibi Fatma D. olduğunu doğruladı. Fatma D. hakkında suç duyurusunda bulunulacağı açıklandı.

Tepkiler çığ gibi büyüdü!

Hayvanları Koruma Kurtarma ve Yaşatma Derneği (HAYKURDER) resmi hesaplarından görüntülerin paylaşılmasının ardından kısa sürede tüm Türkiye'den tepkiler yağdı. Birkaç saat içerisinde binlerce kişinin izleyip paylaştığı görüntüler ile ilgili vatandaşlar da CİMER üzerinden ihbarlarda bulunulması çağrısı yaptı. HAYKURDER takipçisi bazı ünlülerin de paylaştığı video üzerine işletme sahibi Fatma D.'ye tüm Türkiye'den tepki yağdı. Dernek Başkanı Erman Paçalı tarafından yapılan açıklamada da Fatma D. hakkında dernek hukukçuları tarafından adli ve idari yönden işlemler için başvuruda bulunulacağı açıklandı.

Umarız herhangi bir sağlık sorunu yoktur

HAYKURDER Başkanı Erman Paçalı yaptığı açıklamada "İhbarı alır almaz bölgeye gittik. Lakin ne yazık ki kediye ulaşamadık. Görüntülere bakılırsa diyafram bölgesinden ciddi bir darbe almış gibi görülüyor. O şiddette bir darbe diyafram yırtılması, iç kanama gibi birçok hayati sağlık sorununa sebep olabilir. Bölgede kediyi aramaya devam ediyoruz. Umarız ulaşabiliriz." dedi.

Yasa bir an önce çıkmalı

HAYKURDER Başkanı Erman Paçalı hayvanlara yönelik şiddet olaylarındaki artışın her gün biraz daha ivme kazandığını belirterek "Sanki bu bir devlet politikası haline geldi. Cezasızlık. Yasa ile ilgili süreç oyalama taktiği gibi resmen. Hükümet bir yandan timsah gözyaşları döküp şiddeti kınarken, şiddetsiz toplum çağrısını duyduğu yerde kulağının üstüne yatıyor. Hayvan hakları ile ilgili çok basit yasal düzenlemeler bile yapılmadığından ödül gibi idari para cezalarıyla konu kapanıyor. Bu da şiddet eğilimli kişileri hem teşvik ediyor hem cesaretlendiriyor. Yasa acilen çıkartılmalı" dedi.

O markadan açıklama

Olayın sosyal medyada büyük yankı uyandırmasının ardından çiğköfte zincirinin marka sahibi tarafından da yazılı bir açıklama yapıldı. Marka merkezi tarafından yapılan açıklamada "Bu çirkin olayı şiddetle kınıyoruz. Olayın gerçekleştiği bayinin bayilik iptali için gerekli girişimde bulunduk. Biz hayvansever bir firmayız. Firmamızın böyle çirkin bir hadise ile anılmasından dolayı tüm kamuoyundan özür diliyoruz" denildi.