MİT'ten Silivri Operasyonu

İstanbul Polisi ve Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) Silivri'de ortaklaşa düzenlediği uyuşturucu operasyonunda 346 kilo eroin ele geçirildi. Operasyonda 11 kişi gözaltına alındı.

MİT'ten Silivri Operasyonu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri ve Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Silivri’de ortaklaşa uyuşturucu operasyonu düzenledi. Operasyonda 664 paket halinde 346 kilo eroin, 2 sahte sürücü belgesi, 1 sahte nüfus cüzdanı, 2 ruhsatsız tabanca, 5 şarjör, 72 mermi ele geçirilirken, 9 bin 60 TL paraya el konuldu. Yapılan operasyon anları polis kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi. Görüntülerde uyuşturucu taşıyan otomobilin takip edilmesi, otomobillerin yol kavşağında durması, polisin baskın anı ve zanlıların gözaltına alınması görülüyor. Terör örgütü PKK ile bağlantılı ve firari olan uyuşturucu baronu Hikmet S.’nin şebekenin lideri olduğu kaydedildi.

Öte yandan operasyonda gözaltına alınan ve hakkında arama kararı olan Mehdi S.’nin kendisini Nüfus Müdürlüğü’nde ölü olarak gösterdiği ve ölen kardeşi Said S.’nin nüfus cüzdanını üstünde taşıdığı ortaya çıktı.

Yurt dışına çıkarılmak üzere bir depoda uyuşturucuların zulalanması esnasında yapılan operasyonda toplam 11 kişi gözaltına alındı. Uyuşturucunun nihai hedefinin Makedonya ve Hollanda olduğu kaydedildi.