Navigasyon yanlış yönlendirdi 5 yaralı

Silivri'de gidecekleri yere navigasyonla gitmeye çalışan sürücü D-100 karayoluna tersten girdi. Karşıdan gelen araçlardan biri yol kenarındaki otluk alana uçtu. Kazada 5 kişi yaralandı.

Navigasyon yanlış yönlendirdi 5 yaralı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kaza, öğle saatlerinde D-100 karayolu Silivri Altınorak mevkii İstanbul istikametinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre Kazım K., Silivri’de gitmek istediği nokta için aracında bulanan navigasyon cihazından yardım alarak yola çıktı. Altınorak köprüsü altından sağa dön uyarıyla ters yola giren özel araç, Silivri istikametinde seyir halinde olan Ahmet Ç. yönetimindeki özel otomobille karşı karşıya geldi.

Kafa kafaya çarpışmamak için direksiyon hakimiyetini kaybeden Ahmet Ç. yönetimindeki özel otomobil yol kenarındaki otluk alana uçtu. Kazayı gören vatandaşların ihbarıyla olay yerine sağlık, itfaiye ve emniyet ekipleri sevk edildi.

Kaza yapan araç içerisinde bulanan Ahmet Ç. (67), Fehime Ç. (65), Yaprak A. (16), Sude Ç. (8) ve Ayla Ç. (3) çeşitli yerlerinden yaralandı. Sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırılan yaralılar tedavi altına alındı.Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu ,hastanelerdeki tedavilerinin devam ettiği öğrenildi.

Navigasyonun yanlış yönlendirdiğini ifade eden Kazım K. “İnternetten takip ederek geliyoruz buraya, sağa gir sola gir komutlarıyla, cep yoldan girdik alt geçitten geçerken arkamdaki interneti takip eden kişi sağa gir dedi. Baktık ki yol bomboş. Yolda da kimse yoktu. Yol aniden kalabalık oldu. Bende solumu yaktım buraya girdim. Ama o arabanın kaza yaptığı yer, şarampole yuvarlandığı yer ile en aşağıya 80-100 metre mesafemiz vardı. Ben onu geçmişim, onunla hiçbir şeyim yok. O kendi hatası olan bir şeydir. Benim hatam bu yola girmem. O da internetin hatası, beni kandırdı yani, orada öyle bir işarette yok” dedi. 

Kaza sebebiyle araç trafiği İstanbul istikametinde bir süre tek şeritten sağlandı.