Sahte evrakla banka kredisi çektiler!

İstanbul'da düzenlenen eş zamanlı operasyonda sahte evrakla banka kredisi çeken ve paravan şirketler üzerinden aldıkları pos makinesi ile dolandırıcılık yapan 10'u banka çalışanı 20 kişi gözaltına alındı.

Sahte evrakla banka kredisi çektiler!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 Edinilen bilgiye göre, İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, aralarında banka çalışanlarının da bulunduğu bir şebekenin dolandırıcılık yaparak haksız kazanç sağladığını belirledi. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla bu sabah çok sayıda adrese eş zamanlı düzenlenen baskınlarda mali polis tarafından 10'u banka çalışanı 20 kişiyi gözaltına aldı.

Şebekenin, bankalardan kredi çekemeyen kişilere yüksek limitli sahte maaş bordrosu tanzim ederek bankalardaki irtibatlı oldukları kişiler üzerinden kredi çektikleri ve bu kredilerden yüzdelik komisyon aldıkları belirlendi. Ayrıca şebekenin paravan iş yerleri üzerinden aldıkları pos makinelerinden çok sayıda kişinin maaş ve kredi kartlarına çekim yaptırıp bu çekimlere yüksek komisyon karşılığında nakit para ödediği belirlendi. İnternet üzerinden ilan vererek çalışan şebekenin bu zamana kadar yaklaşık 750 bin lira haksız kazanç elde ettiği kaydedildi.

Gözaltına alınan şüphelilerin Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde işlemleri devam ediyor.