Silivri'de bir aile dramı yaşanıyor

Eşinin ölümü üzerine yaşlı kayınvalidesi ve 4 çocuğuyla ortada kalan 28 yaşındaki genç kadın, uzanacak yardım ellerini bekliyor

Silivri'de bir aile dramı yaşanıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et


 Kent Yaşam Gazetesi'nden  Salih Kepenek'in haberi

Silivri'de tam anlamıyla bir aile dramı yaşanıyor. Eşinin ölümü üzerine yaşlı kayınvalidesi ve 4 çocuğuyla ortada kalan 28 yaşındaki genç kadın, ne yapacağını bilemez durumda uzanacak yardım ellerini bekliyor

Çaresizliğin getirdiği mecburiyet sonucunda durumunu açıklamak ve yardım istemek zorunda kaldığını söyleyen Fadime Bıyık, gözyaşları içinde şunları anlattı; "Çocuklarım için endişe ediyorum" dedi. Yaklaşık 6 yıl önce Fatsa'’dan İstanbul’a geldiklerini ve yola çıktıklarında bin bir umut taşıdıklarını belirten talihsiz kadın, "Eşim Ramazan henüz 33 yaşındaydı ve inşaatlarda, ara işlerinde çalışıyordu. Sigortamız veya başka bir sosyal güvencemiz de yoktu. Ramazan son çalıştığı inşaattan 200 günlük sigorta primini kazanınca rahatsızlığından dolayı SSK Samatya Hastanesi'ne yattı. Bağırsak kanseri teşhisi ile ameliyat oldu. Ancak ameliyat başarısız geçti. İkinci bir ameliyat daha olmak zorunda kaldı fakat yattığı ameliyat masasından kalkamadı."

Evden atılırsam ne yaparım?

Genç eşinin ölümüyle birlikte henüz 28 yaşında dul kalan Fadime Bıyık, çaresizliğini şöyle anlattı; " 26 Aralık 2011 tarihinde eşim ölünce 4 çocuğumla birlikte ortada kaldım. Büyük kızım Selvi 11 yaşında ve ilköğretim 4. sınıf öğrencisi.10 yaşındaki kızım Rabia 3, oğlum Orçun ise 2. sınıf öğrencisi. Küçük oğlum Volkan 5 yaşında ve henüz okula gitmiyor. ben ne yapacağım şimdi bu çocuklarla?"

Silivri Cumhuriyet Mahallesi'nde 300 TL karşılığında kiralık bir evde oturduğunu kaydeden Fadime Bıyık, "Ne köyümde bir dikili ağacım var ne de Silivri’de yardım edecek bir yakınım. Ne yapacağımı şaşırdım kaldım. Sadece Silivri Belediyesi Gıda Bankası'ndan bir miktar gıda yardımı alıyorum" dedi. Kayınvalidesi Hatice Bıyık’ın da yanında kaldığını anlatan Fadime Bıyık, "Ancak kendisi hipertansiyon ve kalp hastası olduğu için bana bir faydası olmuyor. Kayınvalidem çocuklara bakabilse ben çalışırım da onu da yapamıyor" diye konuştu. Talihsiz kadının son sözleri şöyle oldu; "Şimdilik sorun yok ama ya kiramı veremediğim için ev sahibi beni evden atarsa o zaman mahvolurum. Yetkililerinin sesimi duymalarını istiyorum. Hayırsever insanlarımızdan da 4 çocuğum için yardım bekliyorum."