Silivri'de kaçak sigara operasyonu

Silivri'de kurdukları fabrikada kaçak sigara üreterek Türkiye genelinde piyasaya sürdükleri ileri sürülen 14 kişi gözaltına alındı.

Silivri'de kaçak sigara operasyonu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fabrikada, piyasa değeri yaklaşık 20 milyon Lira olan 102 milyon 795 bin adet kaçak sigara ile sigara yapımında kullanılan malzemeler ele geçirildi. Yapılan operasyon ile yaklaşık 40 milyon Liralık vergi kaçakçılığının önlendiği öğrenildi.

Kaçak sigara ihbarları üzerine başlatılan soruşturma kapsamında İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yaptıkları çalışmalarda bazı şüpheli isimlere ulaştı. Bu kişileri takip eden ekipler, Silivri’de faaliyet halinde olan bir fabrikayı belirledi.

Yapılan teknik ve fiziki takip ile şüphelilerin, doğu illerinden getirdikleri ve Bulgaristan’dan kaçak olarak yurda soktukları tütünü fabrikada sigara haline getirdikten sonra piyasaya sürdükleri tespit edildi. Şüphelilerin kimlik ve adreslerinin belirlenmesinin ardından Silivri'deki fabrika ile Bağcılar ve Fatih'te eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. Operasyonlarda, suç örgütünün lideri olduğu iddia edilen Ö.Ç'nin de aralarında bulunduğu 14 kişi gözaltına alındı. Yapılan operasyon, polis kamerası ile de kaydedildi. Görüntülerde, fabrikaya yapılan ani baskında şüphelilerin gözaltına alınması ve kaçak sigara ele geçirilmesi görülüyor.

 Fabrikada yapılan aramalarda piyasa değeri yaklaşık 20 milyon Lira olan 102 milyon 795 bin adet sigara ile 97 bin 950 adet sigara sarma kağıdı, 2 milyon 363 bin adet sigara tabakası, 10 bin 59 adet sigara sarma makinesi, 4.7 ton tütün, 3 bin 157 paket pipo tütünü, 9 bin 975 paket sigara, 42 paket nargile tütünü, 70 bin adet nargile ağızlığı ve 4 bin 760 adet pipo ele geçirildi. Yapılan operasyon ile yaklaşık 40 milyon Lira vergi kaçakçılığının önlendiği öğrenildi.

 Emniyet Müdürlüğü'nde işlemleri tamamlanan 14 kişi Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildi.