Telefonla 15 bin Lira dolandırıldı

Silivri'de bir kadın, kendisini telefonla arayıp emniyet mensubu olarak tanıtan kişi tarafından 15 Bin lira dolandırıldı.

Telefonla 15 bin Lira dolandırıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Olay, Silivri Alibey Mahallesi Zahit Kaynar sokakta meydana geldi. Edinilen bilgilere göre 45 yaşındaki H.K isimli ev hanımı telefonla arayan kimliği belirsiz kişi kendisini Emniyet mensubu olarak tanıtıp “Sizin evin internet hattına girmişler, yasa dışı işlere karıştığından eşini emniyete aldık, saat 17.00’ye kadar 15Bin lira para yatırılmasını, aksi halde eşinin tutuklanacağı belirterek “kadını korkutarak kandırdı.

H.K.’nın bu kadar parayı bulamayacağını söylediğin de, evinde altın ve ziynet eşyasının olup olmadığını soran dolandırıcıya bileziklerini olduğunu belirtmesi üzerine dolandırıcı, H.K.’ya Silivri’de üç ayrı kuyumcudan ne kadar altın ve ziynet eşyası varsa bozdurmasını, parayı da peçeteye sararak poşete koymasını istedi. Dolandırıcı, daha sonra elindeki para dolu poşeti Kipa yanındaki boşluk alana bırakmasını istedi. Dolandırıcının talimatlarını harfiyen yerine getiren talihsiz kadın elindeki poşeti istenilen yere bırakarak uzaklaştı.

Eve geldiğinde olayı oğluna anlatan kadın soluğu Silivri Emniyet Müdürlüğünde aldı. Talihsiz kadın Dolandırıldığını belirterek şikâyetçi oldu.

Silivri Emniyet Müdürlüğü ekipleri olayla ilgili olarak soruşturma başlattı.