Üniversiteli Çağla'nın öldüğü yere siyah çelenk bırakıldı

Yolun karşısına geçmek isterken otomobilin altında kalan üniversite öğrencisi 22 yaşındaki Çağla Baştürk'ün öldüğü yere siyah çelenk bırakıldı.

Üniversiteli Çağla'nın öldüğü yere siyah çelenk bırakıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri’de yolun karşısına geçmek isterken otomobilin altında kalan üniversite öğrencisi 22 yaşındaki Çağla Baştürk’ün öldüğü yere siyah çelenk bırakıldı.Silivri’de faaliyet gösteren çeşitli sivil toplum örgütleri, hastane çalışanları ve vatandaşlar, kazanın olduğu yerde basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını okuyan Müge Cesur, “Dün sabah saatlerinde yoğun bakım ünitesinde yatmakta olan annesini ziyaret etmek isteyen 22 yaşındaki Çağla artık aramızda değil. Gencecik bir kızımızı daha ihmale kurban verdik. Üst geçit olmadığı için Çağla, annesine kavuşamadan hayatını kaybetti. Bu yolda daha öncede birçok ölümlü kazalar yaşandı. Kimileri annesini, kimileri babasını, sevdiklerini kaybetti. Birçok insanımız sakat kaldı. Fakat yıllardır herhangi bir önlem alınmadı. Sırf 200 metre ilerisinde üst geçit olduğu için, o kadar cana rağmen bulunduğumuz yerdeki hastane önüne geçit izni vermeyen Karayolları Müdürlüğü’ne de sesleniyoruz; bizler bu yola üst geçit yapılana kadar köy minibüslerinin yolcu indirip bindirmesini istemiyoruz. Minibüslerin yan yolları kullanmalarını istiyoruz. Araçların hızını yavaşlatacak setler yapılmasını istiyoruz. Yayalar için uyarıcı levhalar koyulmasını istiyoruz. Hastaneye tedavi için gelen, hastalarını ziyarete gelen vatandaşlarımızın bu yol üzerinde can vermelerini istemiyoruz. Çağla ilk değil, eğer üst geçit yapılmaz ve gerekli önlemler alınmazsa son da olmayacak” dedi.

 Yapılan basın açıklamasının ardından genç kızın öldüğü noktaya siyah çelenk bırakıldı. Bazı vatandaşların yapılan etkinliğe aldırış etmeden yoldan dikkatsizce geçtikleri gözlemlendi.

HABERİN VİDEOSU HAZIRLANIYOR...