'Ya senin kanın dökülür ya benim' deyince!

Silivri'de bir seyyar satıcı, tezgahının kaldırılmasını isteyen zabıta ve polise direnip, 'Ya senin kanın dökülür, ya da benim kanım dökülür' deyince yaka paça gözaltına alındı.

'Ya senin kanın dökülür ya benim' deyince!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Olay, Silivri Uğur Mumcu Meydanı’nda meydana geldi. Tarihi Piri Mehmet Paşa Camisi’nin çevresindeki boş alanda tezgâh açarak seyyar satıcılık yapan H.A.’ya (65), zabıta ekipleri şikâyet olduğu gerekçesiyle tezgâhını toplaması gerektiğini söyledi.

Ancak H.A. tezgahı kaldırmayacağını belirtip, ekiplere direndi. Beklemedikleri bir tepkiyle karşılaşan zabıta ekipleri, şahsı sakinleştiremeyince, olay yerine polis çağırdı. Zabıta ekiplerinin ve polisin ikna çabalarına olumlu yanıt vermeyen H.A., belediye başkanına çağrıda bulunarak tezgâhının kaldırılma gerekçesine itiraz etti. 35 kişiye baktığını söyleyen H.A., “Niye gözünü dikmişler buraya, ben 45 senelik esnafım, ne istiyorlar benden. Benim gibi garibanın başına bu kadar adamı niye topladınız, ne istiyorlar bizim rızkımızdan? Ekmeğimiz için çalışıyoruz” dedi.

Kendisini sakinleştirmeye çalışan polislere de dinlemeyen H.A., görevli polis memurlarına “Beni buradan kimse çıkartamaz. Ya senin kanın dökülür, ya da benim kanım dökülür” deyince yaka paça gözaltına alınarak polis aracına bindirildi. Gözaltına alınan yaşlı adam, polis merkezine götürüldü.