Yaşlı Kadınların böyle dolandırıyordu

'Oğlunuza borcum vardı, onu size vereyim. Ama bende bozuk yok. Size yüzlük vereyim, para üstünü verin' diyerek kandırdığı iki ayrı yaşlı kadının toplam 700 lirasını çaldığı ileri sürülen Okan Ç. yakalandı.

Yaşlı Kadınların böyle dolandırıyordu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İki kadın tarafından da teşhis edilen Okan Ç.nin daha önceden de aynı suçtan 65 ayrı defa polis tarafından gözaltına alındığı anlaşıldı. 

Büyükçekmece'de 25 Ocak 2012 tarihinde, bankadan yaşlılık parasını çeken 68 yaşındaki S.Ç.?nin 550 lirası çalındı. Aynı gün Silivri'de, 65 yaşındaki V.Ö.nün de 150 lirası benzer şekilde soyuldu. Bunun üzerine çalışma başlatan Yankesicilik Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, paraları çalınan iki kadının ifadesine başvurdu. Her iki kadının da, 'Oğlunuza borcum vardı, onu size vereyim. Ama bende bozuk yok. Size yüzlük vereyim, para üstünü verin" diyerek kendilerini kandıran kişi tarafından soyulduklarını bildirdi. Bu yöntem polislere tanıdık geldi ve her seferinde bu yöntemle hırsızlık yapan kişi olan Okan Ç.nin bir ay önce cezaevinden çıktığını belirledi. Sabıkalılar albümündeki fotoğrafı gösterilen Okan Ç. iki kadın tarafından da teşhis edildi. Daha önce de aynı suçtan 65 ayrı defa polis tarafından gözaltına alınan Okan Ç. Fatih'teki evinde yakalandı. Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirilerek sorgulanan Okan Ç. suçlamaları kabul etmezken emniyete çağrılan iki kadın tarafından da teşhis edildi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan Okan Ç. Büyükçekmece Adliyesi'ne sevk edildi.