Barlas 'CHP, Silivri halkını aptal yerine koymaya çalışmıştır'

AK Parti Belediye Meclis üyesi Sami Barlas, CHP Silivri ilçe Başkanlığını sert bir dille eleştirerek 'Geçmiş dönemlerde olduğu gibi bu dönemde de hizmet hırsızlığına soyunan CHP zihniyetinin Silivri'deki örgütü, geçtiğimiz günlerde mesnetsizce bir açıklama yaparak Silivri halkını aptal yerine koymaya çalışmıştır' dedi.

Barlas 'CHP, Silivri halkını aptal yerine koymaya çalışmıştır'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Meclis üyesi Sami Barlas, yazılı olarak yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

Değerli Hemşehrilerim,

Kurulduğu günden buyana milletinin derdi ile dertlenen ve vaat ettiği bütün projeleri yerine getirerek 17 yıldır milletine hizmetkar olan AK Parti’miz, birileri gibi boş laf değil icraat ve çözüm üretmeye devam etmektedir. 

Geçmiş dönemlerde olduğu gibi bu dönemde de hizmet hırsızlığına soyunan CHP zihniyetinin Silivri’deki örgütü, geçtiğimiz günlerde mesnetsizce bir açıklama yaparak Silivri halkını aptal yerine koymaya çalışmıştır.  Bırakın halkın menfaatine olan bir hizmete imza atmayı, yapılan hizmetlere çamur atmayı, ya da engellemeyi kendine görev adleden bu zihniyetin Silivri İlçe Başkanı olan Suna Göçengil hanımefendi imzası ile CHP Silivri Örgütünün sosyal medya hesabından, ‘CHP'li Akif Hamzaçebi 141 yıldır Çatalca ve Silivri'de yaşayan vatandaşlarımızın tapu sorununu meclis gündemine taşıdı.’ başlığı ile yapılan açıklama ile bunu bir kez daha gördük.

‘İstanbul Milletvekilimiz Sayın Mehmet Akif Hamzaçebi Silivri ve Çatalca’da ki 20 Haziran 2019 Tarihinde 2/B arazilerini ve hak sahiplerinin sorun ve taleplerini meclis gündemine getirdi.’ Diyerek, üç yıldan beri İlçe Başkanlarımız, AK Parti İstanbul Milletvekillerimiz Sayın Tülay Kaynarca, Sayın Nevzat Şatıroğlu ve muhtarlarımızla birlikte bu sorunları çözmek için verdiğimiz mücadeleyi yok sayan Göçengil, Silivri’nin sorunları ve gündemini takip etmekten çok uzak kalmış. Yıllardır verdiğimiz bu mücadeleden bihaber olan Suna Hanım geçmişte muhtarlar derneği başkan olan şimdi ise kendi partilerinin meclis üyesi olan Ömer Ercan beye dahi lütfedip sorsa böyle bir yanlışa düşmez kendini küçültmezdi. 

Çünkü muhtarlarımız ve Ömer Bey ile Ankara’ya konunun çözümü için zamanın Maliye Bakanı Sayın Nabi Ağbal ve Başbakanımız Binali YILDIRIM beyle görüşmeye beraber gittik.

Birinci etabında tapuları iptal olan Çayırdere, Kurt deredeki tapuları bedelsiz verdik. Birde 1997 yılında verilmeye başlanan tapuları 2003 yılında iptal ettiren yine CHP’li Vekil Ketenci Beyefendi’dir. Biz AK Parti olarak çözüm üretmeye çalışırken her zamanki gibi yine çözümsüzlük üreten ve çözüme engel olan kendileridir.

İkinci etap olarak Sayın Tarım Bakanımız ve Çevre ve Şehircilik Bakanımızın çalışmalarıyla tapu bedelleri olarak 2/B fiyatının %50 ve peşin ödemede %20 daha indirilip ve 5 yıllık ödenen icrimisil toplam tutarı düşürülüp ödeme yapılması konusunda müjdeyi, Silivri ziyaretinde ki programda vermişti zaten.

Suna hanım konuya hâkim olmadığı için yaptığımız açıklamayı bile tam anlamamış.  Biz bugüne kadar 2/B’den müracaatı kaçırmış ve ödeme konusunda sıkıntı çekmiş vatandaşlar için süre uzatılıp mağduriyetin giderilmesi için yapılan bir çalışmaydı. Birde Değirmenköy ve Çanta’daki heyelan bölgesi alanın probleminin kaynağı da dönemin CHP milletvekilleridir. Ama halkımız ve Suna Hanım merak etmesin bu konu ile alakalı tekrar zemin ve jeolojik etüt talebimizi bakanlarımıza ilettik.

Sayın CHP İlçe Başkanı Suna Hanım; sadece protokollerde boy göstermek yerine, yerinizden kalkıp vatandaşlarla birebir hasbihal edip, sorunlarını dinleseydiniz çözüm için çaba sarf edenlerin kimler olduğunu öğrenir ve böyle iftira dolu açıklamalar yaparak kendinizi küçültmezdiniz.

Algı yönetimi konusunda sizlerin elinize su dökemez. İBB’nin yapmış olduğu çalışmaları algı yönetimiyle nasıl sahiplenmeye çalıştığınızı biz ve Silivri halkı çok iyi biliyor. İllaki bir açıklama yapacaksanız, Belediye Meclis gündemine gelen geçmiş dönem belediye başkanınızın yaptığı fahiş kiralamalar ve harcamalarla ilgili açıklama yapın. Silivri’ye yapılan hizmetlerimizi yok sayarak, hiçbir emeğiniz olmayan hizmetleri sahiplenerek, yapılan hizmetleri yalan yanlış açıklamalarla karalayarak siyaset yapmak size bir şey kazandırmaz. 

AK Parti Silivri İlçe Teşkilatı olarak, bütün kademelerimiz ile daha güzel bir Silivri için çalışmaya ve çözüm üretmeye devam edeceğiz.

Saygı sevgi ve hürmetlerimle.

Sami Barlas

İBB AK Parti Meclis Üyesi