Bozoğlu "Projesini sunan yatırımcıya %50 hibe destek verilecek"

AK Parti Silivri İlçe Başkanı Mutlu Bozoğlu, geçtiğimiz günlerde İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından düzenlenen kırsal kalkınma yatırımları destekleme programı toplantısı hakkında açıklama yaptı.

Bozoğlu &quotProjesini sunan yatırımcıya %50 hibe destek verilecek"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan Kırsal Kalkınma yatırımları kapsamına tarımdan hayvancılığa birçok alanda sunulacak projelere devlet tarafından % 50 hibe destek sağlanacağı bilgisini veren Başkan Bozoğlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi.

İLÇEMİZ EKONOMİSİNE VE GELİŞİMİNE BÜYÜK KATKI SAĞLAYACAK 
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından, Ulusal Tarım Stratejisi Kırsal Kalkınma Planı çerçevesinde; doğal kaynaklar ve çevrenin korunmasını dikkate alarak, kırsal alanda gelir düzeyinin yükseltilmesi, tarımsal üretim ve tarıma dayalı sanayi entegrasyonunun sağlanması için küçük ve orta ölçekli işletmelerin desteklenmesi, tarımsal pazarlama altyapısının geliştirilmesi, gıda güvenliğinin güçlendirilmesi, kırsal alanda alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması, yürütülmekte olan kırsal kalkınma çalışmalarının etkinliklerinin artırılması ve kırsal toplumda belirli bir kapasitenin oluşturulması amacıyla Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı uygulamaya konulmuştu. Bu kapsamda, geçtiğimiz günlerde Silivri İlçe Tarım Müdürlüğümüzün ev sahipliğinde, Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesinde, Tarım Reformu Genel Müdürlüğünün hazırladığı, Kırsal Kalkınma yatırımlarının, %50’si hibe olmak üzere, desteklenmesi programının bilgilendirme toplantısını gerçekleştirdik. İlçemiz ekonomisine ve gelişimine büyük katkı sağlayacak olan bu hibe desteklemesi yeni yatırımların da önünü açacak.

SİLİVRİLİ YATIRIMCILARIMIZ İÇİN BÜYÜK BİR FIRSAT

Silivrili çiftçilerimizin de geniş katılım sağladığı programda, enerji üretiminden seraya, hayvancılık yatırımlarından kültür mantarcılığına, balıkçılık yatırımlarından mezbaha kurumlarına, tarım ürünlerinin paketlenmesinden silo ve alet ekipmanlara kadar, birçok konuda bilgi aktarıldı. Silivri’de yatırım yapmak isteyen yatırımcılarımız için bakanlığımız çok güzel bir proje ile yatırımcılarımızın proje tutarının %50’sini hibe olarak destekleyecek. Coğrafi konumu ve uygun arazi yapısı ile yatırıma çok müsait olan ilçemizde bu fırsatı değerlendirecek birçok yatırımcı için bu büyük bir fırsat. Ayrıca Silivri’de birçok farklı alanda iş sahası açılmasına da vesile olacak olan hibe desteği ile gelecek yatırımlar Silivri’ye birçok açıdan katkı sağlayacak. Özellikle genç yatırımcılarımızı bu destekten faydalanmaya ve Silivri için üretmeye davet ediyorum.” dedi.