29 oda, 61 dernek, 'Adayımız Nevzat Sudaş' dedi

Türkiye'deki il bazında 29 kuyumcu odası ve 61 derneği, 7 Haziran'daki milletvekili seçimlerinde destek verecekleri ismi Başbakan Ahmet Davutoğlu'na mektup yazarak açıkladı: AK Parti İstanbul 3.Bölge milletvekili aday adayı, İstanbul Kuyumcukent Yönetim Kurulu Başkanı Nevzat Sudaş...

29 oda, 61 dernek, 'Adayımız Nevzat Sudaş' dedi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye'de 1 buçuk milyon kişiye istihdam sağlayan kuyum sektörünün üst düzey sözcüleri, ortak bildiri yayımlayarak 7 Haziran Genel Seçimleri'nde destek verdikleri ismi açıkladı. İstanbul Kuyumcukent (KİAŞ) Başkanı, AK Parti İstanbul 3.Bölge Milletvekili Aday Adaylarından Nevzat Sudaş'ı desteklediklerini açıklayan kuyumcu odaları, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na da mektup yazarak ricada bulundu.

AK Parti Genel Merkezi'nce milletvekili adaylarının belirlendiği şu günlerde, Nevzat Sudaş'a büyük destek çıkılması dikkat çekti.

Söz konusu mektupta, Nevzat Sudaş'ın kuyum sektörü için mücadelesini ve başarılarını hatırlatan kuyumcu odaları, "Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde Nevzat Sudaş'ı görmek istiyoruz" mesajı verdi.   

 

Türkiye'deki il bazında 29 kuyumcu odası ve 61 derneği temsilen yazılan ortak mektupta şu ifadelere yer verildi:

 

Sayın Başbakanım,

13 yıldır siyasette istikrar, ekonomik piyasalara da güven getiren AK Parti iktidarının “400 MİLLETVEKİLİ” hedefine bir tuğla da biz katmak istiyoruz.

250 bini doğrudan olmak üzere 1,5 milyon kişiye istihdam sağlayan Türkiye’deki 29 kuyumcu oda ve 61 derneği temsilen sizden bir ricamız olacak.

 

20 yıldır aktif siyasetin içinde olan sektörümüzün duayen isimlerinden biri olan Sayın Nevzat Sudaş, kuyumculuk camiasını temsilen AK Parti İstanbul 3. Bölge Milletvekili Aday Adayı olmuştur.

Sayın Sudaş, 35 yıllık Kapalıçarşı mesleki geçmişinin yanı sıra; sektörümüzün ürettim ve ihracat merkezi, dünyanın en büyük entegre kuyumculuk tesisi Kuyumcukent KİAŞ’ın da Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yürütüyor. Sudaş, aynı zamanda mesleğimizin en önemli temsil kuruluşlarından biri olan İstanbul Kuyumcular Odası’nın “Üst Danışma Kurulu” üyeliğini sürdürüyor.

 

Sayın Sudaş, kuyumculuk sektörünün ihtiyaç ve sorunlarını yakından biliyor ve bugüne kadar söz konusu sıkıntıların çözümünde ciddi gayret göstermiş bir isim olarak camiamızda çok seviliyor. Özellikle, 10 yıldır kuyumcuların çözüm beklediği ÖTV ve kredi kartına taksit yasağının kaldırılmasında yaptığı özverili çalışmalar sektör mensupları tarafından minnet ve şükranla takdir ediliyor.

 

Sayın Başbakanım,

Biz, Sayın Nevzat Sudaş’ın Türkiye kuyumculuk sektörünün temsil kuruluşları olarak İstanbul özelinde ve ülkemiz genelinde olmak üzere, sorunlarımızı ve çözüm noktasında projelerimizi Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) gündeme getirip temsilcimiz olarak bulunmasını arzu ediyoruz.

Bu minval üzerine Sayın Sudaş’ın AK Parti İstanbul 3. Bölge Milletvekili Adayı olarak gösterilmesini siz değerli devlet büyüğümüzden talep ediyoruz.

 

Zat-ı devletlerinize bu isteğimizi 40 bine yakın kuyumcu esnafımızın genel talebi olarak bildirmemize, müsaadelerinizi istirham ediyoruz.

Saygılarımızla...

 

Norayr İşler/İstanbul Kuyumcular Odası Başkanı

Hasan Çavuşculu/Ankara Kuyumcular Odası Başkanı

Turgay Baransel/İzmir Kuyumcular Odası Başkanı

Ferda Erdem/ Antalya Kuyumcular Odası Başkanı

Oğuz Başman/Adana Kuyumcular Odası Başkanı

Sedat Özdinç/ Gaziantep Kuyumcular Odası Başkanı

Mustafa Akkul/ Diyarbakır Kuyumcular Odası Başkanı

Salih Özmen/ Samsun Kuyumcular Odası Başkanı