Ak Parti Silivri İlçe Kongresi

AK Parti Silivri İlçe Başkanlığı 5.Olağan Kongresi bugün saat 18.00'de başladı. Kongrede mevcut Başkan Dilek Demiral ve Belediye Meclis üyesi Yusuf Köroğlu başkanlık için yarışacak.

Ak Parti Silivri İlçe Kongresi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Mega Saray Tesislerinde saat 18.00’de başlayan kongreye İl Başkanı Aziz Babuşcu, İstanbul Milletvekilleri Gülay Dalyan, Harun Karaca, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu,  Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Recep Akıncı, Sanayi Sitesi Başkanı Ercan Çalışkan, SİBESO Başkan Yardımcısı Ziya Kanık, Muhtarlar Derneği Başkanı Muharrem Eren, Siyasi parti temsilcileri, STK Temsilcileri ve partililer katıldı.

Divan Başkanlığı’nda Şevki Şar, Divan Başkan Yardımcılığında Ferhat Sakallı, Divan Katipliklerinde Zinnet Demirel, Orhan Koç, Aylin Çoraklı yer alıyor.

Kongre programı Aslıtolia Halk Oyunları Ekibi’nin gösterisi ile başladı.

Katılımcıların yerlerini almasının ardından Saygı Duruşu’nda bulunuldu ve takiben İstiklal Marşı okundu. Ardından da Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun kongre ile ilgili mesajı paylaşılıyor.

Güncelleme: 19.16

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun mesajının ardından konuşmasını yapmak için kürsüye gelen Başkan adaylarından Dilek Demiral şunları söyledi:

“ Bu güzel buluşma vesilesi ile sizleri sevgi ve saygıyla selamlıyor en kalbî muhabbetlerimi sunuyorum.  Bugün bu davayı bugünlere eriştiren Rabbim’e şükürler olsun. Bu davanın bayrağını Silivri’de ilk diken, kuruluşundan bugüne kadar bu davaya hizmet veren tüm kardeşlerimizden Allah razı olsun. Ahirete intikal etmiş tüm dava insanlarına da Allah rahmet eylesin, mekanları cennet olsun inşallah. Davamıza hizmet için bir yola hazırlanıyoruz. Bu davada her zaman şöyle dua ettim. Yarabbim çıktığımız bu yolda ben ve kardeşlerim için doğruluk en büyük şiarımız olsun. Bizi, ailemizi, sevdiklerimizi ve yol arkadaşlarımızı kötülüklerden uzak tut. Bu yolumuzu hayırlara vesile eyle, bu milleti zaferlerle müjdele, daha fazla hayır işlemeye vesile kıl, zafer sadece ve sadece Allah’ındır.  Bu yolda sizlerle omuz omuza, gönül gönüle yeni Türkiye yolunda yürümekten onur ve gurur duyuyorum.

Kongremizde yeni yönetimimizi hep birlikte belirleyip, Yeni Türkiye yolunda hep birlikte adım atmış olacağız. Kongrelerimiz, yeni Türkiye’nin vazgeçilmez ihtiyacı olan yeni anayasamızın milletimizin vazgeçilmez iradesi ile buluşturulmasının kaynağıdır. Kongrelerimiz Türkiye’mizin  büyük hedeflere ulaşmasının kaynağıdır. Biz Büyük Millet’in partisiyiz. AK Partili olmanın ayrıcalığı da burada yatmaktadır.

Değerli dostlar şöyle bir geriye bakarsak ülkemizin partimiz hükümetleri döneminde kaydetmiş olduğu başarıyla öncesi arasında geceyle gündüz kadar fark var. Ülke insanımızın refah seviyesi artarken aynı zamanda uluslar arası itibarı da arttı. İlerleme adına çok önemli adımlar atıldı. Bu millet Cumhurbalkanı’nı kendi seçti. Ülkemizin kanayan yarası terör yine iktidarımız döneminde son buldu. Bunların hepsi de halkımızın bize olan güveninin artmasına sebep oldu. Bunun ispatı da her geçen seçimde oylarımızın katlanarak artmasıdır. Biz siyaseti makam, rütbe ve koltuk için yapmadık. Biz siyaseti Allah rızası için yaptık. Gelecek nesiller için yaptık ve öyle yamaya da devam edeecğiz.

Değerli dostlar biz siyaseti mazlumlar için yaptık. Biz siyaseti gözü yaşlı anneler için yaptık. Biz siyaseti imanlı gençler yetiştirmek için yaptık. Biz siyaseti paralel yapıların oyunlarını bozmak için yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz.

Bizler her seçimde olduğu gibi kongre sonrasında da birlik ve beraberlik içinde olacağız. Amacımız partimizin Silivri Teşkilatımızın daha güçlü olmasıdır. İnancımız ve azmimiz bizi her zaman birlik ve beraberlik içerisinde tutmuş, yarınlara daha emin adımlar atmamızı sağlamıştır. Biz bu adımalrımızı her zaman daha kararlı atacağız. Ve Hazreti Mevlana’nın dediği gibi biz birleştirmek için geldik ayırmak için değil sözlerini kendimize şiar edinip davamızın daha da büyümesi için her zaman kucaklayıcı olacağız. Her birinize sonsuz teşekkürler ediyorum. Heyecanımızı paylaşan bu değerli dava arkadaşlarımızı sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Allah yar ve yardımcınız olsun. Hepiniz Allah’a emanet olun. 

Güncelleme: 19.35

Dilek Demiral’den sonra kürsüye çıkan Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu da; Esenyurt ile Silivri arasında çok mesafe olmadığını, Silivri’nin içinde olmasa bile yakınında olduğunu ve Silivri’yi gözlemlediğini ve takip ettiğini belirterek Dilek Demiral’in çok güzel bir konuşma yaptığını ve kendisinin de içinden ‘Acaba konuşmaya çıkmasam mı?” diye geçirdiğini söyledi ve ekledi:

‘Biz derseniz başınız dik olur. İşte sizlere Esenyurt. Hemen yanı başınızda. Her zaman ne ben dedim ne de İl Başkanımız ben dedi. Her zaman ‘Biz’ dedik.  Sizlerle birlikte Biz olmak dileklerimle sizleri selamlıyorum.’

Güncelleme: 19.35

Kadıoğlu’ndan sonra kürsüye gelen Harun Karaca da şunları söyledi:

Rabbim birlik ve beraberliğimizi bozmasın. Sözlerime öncelikle böyle başlamak istedim. Silivri’de doğrusu önceki seçimlerde koordinatör olarak bulunduk. Orada seçimi kaybedince ister istemez Avcılar’a doğru yöneldik. Seçim kaybetmek açıkçası zor. Bu işin telafisi yok. Ancak ben Avcılar’da da arkadaşlarıma söyledim: Biz neticelerden değil çalışmaktan sorumluyuz. Gayret etmekten sorumluyuz.  Netice yüce Yaradan’dandır. Bu noktada gayret edip bütün enerjimizi harcadıktan sonra seçimi alamadıysak herkes kendi muhasebesini yapmalı. Bu muhasebe sonunda da diyebiliyorsak ki çalıştık çabaladık ancak yine de bu seçimi alamadık. O zaman açıkça söylüyorum ne mutlu size. Çıktığımız yoldan sonra biz şurayı eksik bıraktık diyebiliyorsanız eğer bunun vebali hepimizin boynunadır.

Türkiye – konu çok iyi anlaşılsın diye söylüyorum- 300 milyon dolar 500 milyon dolar almak için el pençe divan durduğumuz günler, memurun maaşını ödeyemeyecek durumda idi. Bugün geldiğimiz noktaya bakın arkadaşlar. Geçmişi bilmediğiniz için şunları çok kolay söyleyebiliyorsunuz: Memurun maaşı yetersiz, emeklinin maaşı yetersiz. Evet yetersiz ama AK Parti hükümeti olmasaydı şu anda 10 milyon emekli şu anda maaş alamayacak durumda olacaktı. Sizden şuna inanmanızı istiyorum. Biz ne emeklimizi ne memurumuzu ne de atanamayan öğretmenlerimizi… Hiçbirini mağdur etmedik arkadaşlar. Şu zamanda Türkiye Cumhuriyeti’nde yatırımlarımızı yaparken 6100 kilometre yol var. Cumhuriyet tarihinden 80 yıl sonrası ve onun üzerine 10 yıl sonrası diye kendimizi kıyasladık. Bugün 17 bin küsur kilometre daha yol ilave ettik. Marmaray’ı söylemeyeceğim, hızlı trenleri söylemeyeceğim, uçak ambulanslarımızı söylemeyeceğim. Bir anayasa kitapçığından dolayı faizlerin altı binlere yedi binlere hopladığı bir Türkiye vardı. Şimdi kütüphaneleri bile fırlatsanız Allah'ın izniyle bir şey olmaz.

Güncelleme: 20.15

Karaca’dan sonra da kürsüye bu sefer Aziz Babuşcu geliyor.

Çok değerli yol arkadaşlarım, hanım efendiler ve beyfendiler… Ben de 5. Olağan Kongremiz dolayısıyla bir araya geldiğimiz bu güzel toplulukta sizleri sevgi ve muhabbet ile selamlıyorum.  Bizler bugün 4. Kongremizi gerçekleştiriyoruz. Bugünün finali Silivri. Sabah Arnavutköy ile başladık. Başakşehir’de devam ettik. Büyükçekmece’yi tamamladık ve şu anda Silivri’deyiz. AK Parti’ye yakışır bir hazırlık ve güzel bir salon. AK Parti kongrelerinde var olan muhabbet, coşku ve heyecan. Milletvekillerimizin şahsında bu ortamı hazırlayana bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.  Biraz önce sayın milletvekilim çok güzel bir özet yaptı. Silivri’deki üzen sonuçla ilgili de değerlendirmelerde bulundu. Keza aynı şekilde başarının sırrı olarak birlik beraberlik ve dayanışmayı, enerjimizi kendi içimizde tüketmemek olarak söyledi. Biz aslında Silivri’de bu niyetle bu anlayışla bu amaçla çalıştık.

Bir hanımefendinin ilçe başkanı olarak genel merkez ve il olarak bizim tarafımızdan görevlendirildiği yerde, o hanımefendinin nezaketine ve zarafetine istinaden beklenen herkesin ona destek olması için çaba sarf etmiş olmasıdır. Burada böyle olmamış galiba. Bir başka husus daha var. Burada benim bunu anlamlandırmam teşkilatçılık açısından çok mümkün gözükmüyor.  Burada bir anlaşmazlığa düşülmüş sanırım. Teşkilatçılık aynı mekanizma içerisinde görev alan arkadaşlarımızın merkezin kararlarını grup kararıymış edasıyla kabullenmeyi bekler. Şimdi burada meclis üyesi arkadaşlarımız aldığımız bilgiye göre bir başka liste oluşturma çabası içerisinde. Ben bunu anlamıyorum. İstişareyi çok önemseyen Genel Başkanımızdan mahalle teşkilatlarına kadar, dolu bir akıl üretebilmek için de herkesin aklına müracaat eder, fikirlerini de alırız. İstişare ederiz. Çok geniş bir zeminde bunu yapmaya çalışırız. Hala birileri buna karşı çıkıyorsa bu sefer ona şüpheyle bakarız. Bir iş için sandalyelerin uçuştuğu salonlara inmeyiz. Çünkü bizim bir kararı ortaya çıkarıncaya kadar görüşmediğimiz hiç kimse kalmaz. Ama bütün bunlara rağmen varsa o da bulunsun deriz. Biz kongre salonlarında medeni istişare yapmadığı dayatma şeklinde lanse edildiği ve çekişmelerin şu ya da bu şekilde ötekileştirmelerin olmadığı ilçe kongresinden o ilçenin ortak aklını üretmeye çalışırız. O samimiyet eksenine sadık kalırız, samimiyete gölge düşürmemeye çalışırız.

Değerli arkadaşlar. Neden enerjimizi kendi içimizde tüketmemeliyiz. Biz belki çok rahat, demokrasi kültürünün kademelerinde benime olgunluğuna erişmiş olsak belki daha rahat konuşabiliriz. AK Parti kurulduğu günden itibaren bir cepheyle boğuşa buğuşa geliyoruz. Tek hedefleri AK Parti’yi bitirmek olan bir cephe. Seçimlerde de  bu cephe çok daha farklı senoryaları sergilemek suretiyle AK Parti’ni önünü kesmeye çalışacak. Bütün seçimlerde biz bunu gördük. 2015 çok tarihi çok önemli bir seçim ve bu cephe yine hareket halinde. Bu cepheye karşı bütün enerjimizi bütün gücümüzü üst seviyeye çıkarmamız gereken süreçte neden kendi enerjimizi içimizde tüketelim.

17 ve 25 Aralık bir darbe girişimiydi. Biz bunu da bertaraf ettik. Bundan önceki badireleri aştığımız gibi bunları da aştık. Ancak bu cephe bu yenilgiyi kabul etmiyor. Her seçimde uğraştıkları gibi anlaşılan bu seçimde de uğraşacaklar. Ama biz bu süreçte düşmanımızı tanıdık. Paralel Yapı olarak tanımladığımız bir örgüt ile karşı karşıya kaldık. Onlar madem sadece eğitim amaçlı bir hizmet grubu ise neden bizim Türkmeneli’ne yardım gönderdiğimiz tırların önünü kesip güvenlik görevlilerini tartakladılar. Bunlar öyle ki basın özgürlüğü yok ediliyor kisvesiyle bizlere saldırdılar.

Burada kimseyi hakir etme anlamında bir niyetim yok. Sizlere sadece konuşuyorum. Bu aile içerisinde muhabbet ediyorum. Ben burada dertleşemeyeceksem kime anlatacağım bunları. Biz dertliyiz. Bizim bu ülkenin geleceğine dair derdimiz var. Bu dert bizi besliyor aynı zamanda. Derdimizi de sizlerle paylaşacağız. Biz bu derdimizi bin dermana değişmeyiz. Ve bizimle dertleşecek bizimle birlikte olacak kardeşlerimizle aynı hedefe yürüyelim. Orada bizlere destek olun. Derdimiz budur. Bizim kimseyle kişisel hesabımız olamaz. Her bir kardeşimiz bizim için önemlidir değerlidir.

Silivri AK Parti adına emeği geçen tüm kardeşlerimin birbiriyle yeniden kucaklaşarak küs kalmayarak büyük hedefe yürümesini istiyoruz ve arzu ediyoruz. Bizim başka bir derdimiz yok. 

Aziz Babuçcu da konuşmasını yaptıktan sonra protokol üyeleri salondan ayrıldılar. Hemen ardından da faaliyet raporu okunmaya başlandı. Oy verme işlemi için kayıtlı 400 üyenin olduğu öğrenilirken,  listeler Divan Kurulu'na sunuldu. 

Güncelleme: 20.30

Dilek Demiral’in Listesi:

İlçe Yönetim Kurulu (ASİL)

Akın Çınar, Ali Kaya, Aydın Karabina, Bilgehan Özkaya, Bulut Banazılı, Cengiz Koç, Cevdet Taşdemir, Duran Karagülmez,Erdal Deniz,  Ferhat Gezeren, Halit Girgin, Hazım Aras, İslam İbracık, İsmail Ersoy, Kenan Değdaş, Leyla Karadaş, Leyla Soydaş, Mehmet Çaylak, Mehmet Karan, Mustafa Saral, Nazlı Çetin, Necati Gidici, Rafet Ünver, Sali Usta, Sami Barlas, Sedat Güven, Sevgi Erol, Yasin Danış, Zeliha Atak Bozkurt

İL Delegesi (ASİL)

Dilek Demiral, Ferhat Gezeren, Halit Girgin, Hüseyin Turan, Mansur Işık, Metin Karakaş, Tamer Şişman, Zinnet Demirel, Zülfiye Füsun Kümet

İlçe Yönetim Kurulu (YEDEK)

Mehmet Şerif Eroğlu, Ümit Üzer, Mehmet Maşuk Karakaya, Yusuf Koçer, Fahrettin Berktaş, Özgür Tolga, Şengül Ünver, Aynur Perçin, Osman Tan, Arzu Erdoğan, İrfan Bozdağ, Hakan Coşkun, Fikret Bayraktar, Mehmet Karagöz, Nedim Şirin, Saffet Balaban, Tuncay Özkurt, Hüsnü Kuzucu, Mahmut  Çelik, Erol Kaya, Dursun Koç, Abdullah Güngör, Ömer Tabala, Halil Kuyulu, Mustafa Kızılateş, Sinan ŞEntürk, Tuğrul Yücebaş, Ergun Altay, Tekin Çavdır, Hüseyin Kapısız

İL Delegesi (YEDEK)

Zeki Güler, Emrah Maşalacı, Osman Turan, Müzeyyen Aygün, Selahattin Ataalp


Güncelleme: 20.40

Yusuf Köroğlu’nun Listesi

İlçe Yönetim Kurulu (ASİL)

Abdullah Adil Sirkecioğlu, Abdulsamet Sancak, Ahmet Yıldırım, Ali Güçlü, Alican Aksu, Davut Memiş, Dilek Erdoğdu, Emine Gezici, Hakan Yaran, Hakkı Dener, Hakkı Deveci, Hamza Ateş, Hüsnü Yaşar Yalman, Kadir Özcan, Mehmet Sedat Bakır, Murat Avcı, Mustafa Eren, Müzeyyen İnci Aydar, Orhan Çelik, Özer Manavoğlu, Salih Karakan, Serkan Uçkun, Sezgin Emir, Şuayip Işık, Tarık Bilgin, Tayfun Ural, Ülkenur Büke, Yalçın Yönet, Zeki Tüfekçi

İL Delegesi (ASİL)

Yusuf Köroğlu, Ender Gezici, Ahmet Yağcıoğlu, Lütfü Vardar, Mustafa Zorlu, Yaşar Çankaya, Mustafa Özdemir, Ömer Geçit, Sündüz Yalçın

İlçe Yönetim Kurulu (YEDEK)

Kazım Şahin, Kerem Ermiş, İbrahim Baykal, İbrahim Sarı, Mikail Gencer, Hakan Hantal, Emel Gürcan, Ercan Çelen, Alpaslan Tüzen, Mikail Arat, Ramazan Atabay, Besim Şeker, Mümin Yalçın, Ersin Boz, Mehmet Böğrek, Şaban Turna, Mehmet Tatlısöz, Mehmet Kaymaz, Muhsin Bozkaya, Yılmaz Ulu, Bahaddin Sabancıoğlu, Ahmet Süren, İsmail Sözen, Savaş Yılmaz, Tezcan Balcıoğlu, Gökhan Aydın, Ali Gedikli, Necmettin Pala, Ramazan Kıyak, Okan Selvi

İL Delegesi (YEDEK)


Demir Kaynar, Hamza Ateş, Aziz Koç, Kadriye Şener, Arif Karaman

Adaylar, tanıtım konuşmalarına başladı...

Güncelleme: 20.58

Köroğlu: Değerli kardeşlerim. Hepiniz hoş geldiniz sefalar getirdiniz.

Demiral: Çok değerli dava arkadaşlarım. Silivri’nin nabzı kalbi olan kongremize tekrar hoş geldiniz.

Köroğlu: Çok kıymetli AK Partili kardeşlerim. Sizlerle AK Partimizi kurduğumuz günden beri ben sizlerle partinin içinde hizmet etmekteyim.

Demiral: Ben biraz önce konuşmamda da söyledim. Ne olursa olsun zafer Allah’ındır. Biz birlik ve beraberlik içinde bu akşam Silivri AK Parti İlçe Başkanı’nı seçeceğiz. Hep birlikte yapacağız. Çünkü bizden daha demokratik parti yok. Çünkü bizler Recep Tayyip Erdoğan’ın yol arkadaşlarıyız.

Köroğlu: Ben partimizin kurucusu Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, partimizin AK Dava’nın azim ve kararlılığını devam ettiren AK Partimiz’in Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’na yol arkadaşı olmaktan gurur duyuyorum. Aramızda var olan muhabbetimizi ve samimiyetimizi güçlendirmek ve kuruluşumuzdan beri kaybetmediğimiz inanç ve kararlılığımızı perçinlemek için 2015-2019 hizmet defterinde başarıya ulaşmak için aday oldum arkadaşlar. Çok değerli delege kardeşlerim. İşte bu yüzden sizin hür iradenizle vereceğiniz değerli oylarınıza talibim, sizin gönülden desteğinize talibim. Allah yar ve yardımcınız olsun. Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum arkadaşlar.

Demiral: Biz hep birlikte başkanımızı seçeceğiz. Ben görev sürem boyunca sizlere zor günlerimizde destek olmak için çalıştım. Ben hasta babamı yatağında bırakıp teşkilatımıza zeval gelmesin diye mücadele ettim. Bu dava çok büyük bir dava. Bu dava önümüzdeki her şeyi silip götürüyor. Bunu yürekten hissettiğinizde bunu yaşıyorsunuz. Bizim için ne makam ne mevki ne koltuk hiçbir şey önemli değil. Önemli olan Silivir’de bu davaya hizmet edebilmek. Taş üstüne taş koyabilmek. Bizim bu şehre borcumuz var. Biz şimdiye kadar bu dava uğruna yürüdük ve bundan sonra da yürümeye devam edeceğiz. Biz 2015’in sivil anayasası adına Silivri’yi karış karış gezeceğiz. Silivri’de çalınmadık kapı bırakmayacağız. Teşkilatımıza Allah nasip ederse görev alan herkesle hizmet etmeye devam etmek istiyoruz.

Köroğlu: İlk günden beri bu davanın içinde bulundum. Çok değerli kardeşlerim ben sizlerle birlikte AK Parti’yi daha ileriye götürmeye talibim. Bu yüzden AK Parti Silivri İlçe Başkanlığı’na aday oldum.


Demiral: Bizim yönetimimizde koltuğunda oturup da ben yaparım ben ederim durumu asla söz konusu olamaz. Benim mahalle başkanım etkin olacak. Her şey ilçe başkanında olmayacak. Silivri AK Parti teşkilatını birlikte yönetmenin hazını hep birlikte yaşayacağız. Ben teşkilatıma güveniyorum ve sizleri Allah’a emanet ediyorum. 


Güncelleme: 21,10
Konuşmaların bitmesinin ardından Yusuf Köroğlu’nun listesinden dört adet istifa Divan Kurulu’na iletildi. Yılmaz Ulu Yedek Yönetim Kurulu Üyeliği’nden, İbrahim Sarı Yedek Yönetim Kurulu Üyeliği’nden Ahmet Süren Yedek Yönetim Kurulu Üyeliği’nden Aziz Koç İl Yedek Delegeliği’nden istifasını bildirdi. İstifa dilekçelerinin Divan Kurulu'nca kabul edilmesinin ardından delegelerin oy verme işlemine geçildi.


Güncelleme: 23.12    SANDIKLAR AÇILIYOR

Oy verme işlemi an itibariyle sona ermiş olup, sandıklar açılarak oylar tasnif ediliyor.

 

400 delegenin kayıtlı olduğu oy kullanma işleminde kullanılan oy sayısı 375. 
Oylar sayılmaya başladı...

Güncelleme: 23.45    DEMİRAL TEKRAR BAŞKAN

Oyların sayım işlemi sona erdi ve 375 geçerli oydan 231 oy alan Dilek Demiral tekrar Silivri İlçe Başkanlığı'na seçilirken, Yusuf Köroğlu ise 142 oy aldı.Geçersiz oy sayısı 2.