Ak Parti'de Yeni Mahalle Danışma Meclisi gerçekleştirildi

AK Parti Silivri İlce Teşkilatı Yeni Mahalle Başkanlığı, Ocak Ayı Danışma Meclisi 23.01.2015 Cuma günü AK Partililerin yoğun ilgisiyle gerçekleştirildi.

Ak Parti'de Yeni Mahalle Danışma Meclisi gerçekleştirildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AK Parti Silivri İlce Teşkilatı Yeni Mahalle Başkanlığı, Ocak Ayı Danışma Meclisi 23.01.2015 Cuma günü AK Partililerin yoğun ilgisiyle gerçekleştirildi.Gerçeklesen programa, AK Parti İstanbul 3. Bölge Milletvekili Harun Karaca, AK Parti Silivri İlçe Başkanı Dilek Demiral, SKM Başkanı, Başkan Yardımcıları, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Meclis Üyeleri de katilim gösterdi.

Danışma Meclisine ev sahipliği yapan Yeni Mahalle Başkanı Murat Sancak programın açılış konuşmasını da gerçekleştirdi. Sancak ‘İBB ’nin (İstanbul Büyük Şehir Belediyesi) ilçemize yapmış olduğu en büyük hizmetlerden biri Silivri Merkezden geçen Boğluca deresinin ıslah çalışmalarıdır. Bu çalışmaların yüzde doksanı da Yeni Mahalle’mizde bulunmaktadır. İhale kapsamın da olmamasına rağmen bu ıslah çalışması ile ilgili mahalle halkımızın birçok talebini de İlçe Başkanımıza aktardığımızda, bu taleplerin çözümüne yönelik girişimlerde bulunarak yerine getirilmesini de sağlamıştır. Buradan hem İlçe Başkanım Dilek Demiral’a ve İBB Başkanımız Sayın Kadir Topbaşa kendim ve Mahalle Halkımız adına teşekkür ediyorum. Şimdi buradan bir müjde vermek istiyorum. Kiptaş 2 konutlarından Cumhuriyet parkına da ilerleyen günlerde bir köprü imalatı yapılacak. 

“AK DAVAMIZI ANLATMAYA DEVAM EDECEGIZ” 

Silivri’nin en çok seçmenine sahip mahallesi biziz. Mahallemizde Ak Partimizi her seçimde birinci parti olarak çıkartmasını bildik. Canı gönülden inanıyorum ki Yeni Mahallemiz önümüzde ki Genel Seçimde de yine birinci parti olacaktır. Bundan sonra da gecemize gündüzümüze katıp Ak Davamızı seçmenlerimize anlatmaya devam edeceğiz. Ocak Ayı Danışma Meclisimizin hayırlara vesile olmasını diliyor, hepinize hoş geldiniz diyorum’ Diyerek sözlerine son verdi.

Daha sonra konuşma yapmak üzere mikrofona davet edilen AK Parti Silivri İlçe Başkanı Dilek Demiral; ‘Yeni Mahalle bizim Silivri’deki gözbebeklerimizden, Yeni Mahallede bu sevgimize karşılık her zaman yüzümüzü ağartmıştır. Mahalle Başkanımızında dediği gibi biz gerek Yerel Seçimlerde, gerek Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinde buradan birinci çıktık, öncelikle bunun için hepinize çok teşekkür ediyorum. 

“CALISMANIN BITIMINI BIR BUCUK YIL GECIKTIRDILER” 

Silivri’de kanayan yara olarak gösterilmeye çalışılan Boğluca Deresi ile ilgili kısaca bilgi vermek istiyorum. Biliyorsunuz bölgemizde en son yaşadığımız sel felaketinde can ve mal kaybı yaşandı. IBB Başkanlığımızda bu soruna kökten çözüm bulmak için derenin ıslah çalışmalarına başlamak istedi. Bu çalışmaların ilk ayağı dere kenarında ki evlerin istimlak edilme çalışmalarıydı. Ancak sırf bu büyük hizmeti Silivri’ye getirip halkın takdirini kazanmayalım diye mülk sahiplerini topladılar yalan yanlış bilgiler verdiler evlerinizi vermeyin, istimlak ettirmeyin dediler  ve bize bir buçuk yıl kaybettirdiler yoksa ıslah çalışması çoktan bitmiş olacaktı. Kafaları karışan insanlar mahkemeye gittiler, yargıya intikal ettiği için süreç uzadı ama sonuçta istimlakı kabul edenler mallarının, evlerinin ederinin üstünde bedellerini aldılar, bizim kimseyi kandırmak ve mağdur etmek gibi bir derdimiz yok. Derdimiz her zaman olduğu gibi Silivri’ye hizmet getirmekti ancak bunu baltalamak isteyende CHP zihniyeti oldu.

Bakın şunu da belirtmek isterim ki yıldız butik dediğimiz eski karakolun olduğu yerde de beş gözlü bir tarihi köprü var. Ecdat bunu beş gözlü yapmış çünkü derenin genişliği bu boyuttaymış. Ancak bugün beş gözün sadece ikisini görebiliyoruz çünkü üstüne köprü yapmışlar o da yetmemiş üstüne asfalt dökmüşler, yetmemiş bize bırakılan tarihi mirasın üstüne yıldız butiğin olduğu bina yapılmış.Bu dünyanın hiçbir yerinde yoktur ama maalesef Silivri’mize bu kötülük yapılarak dere yatağının denize açılan ağızı daraltılarak Silivri’ye bu kötülük yapılmıştır. Tabi dere yatağı kenarlarına da oy ve rant uğruna, ruhsatlar ve izinler verilerek binalar yapılmasına göz yumulmuş.

Ancak biz önümüze çıkan bütün engellere rağmen Orman Şefliğinin olduğu yerden ıslah çalışmalarımıza başladık daha çalışmalar yarımken niye bitmiyor dediler. Her işin bir tamamlanma süresi vardır ve bu çalışmaların neticelenmesi, tarihi köprü zarar görmesin diye şuan Anıtlar Kurulunun elinde. Sizden sadece biraz sabır istiyoruz.

Silivri’de iki katrilyonluk bir yatırım var bu yatırım göz önünde olmadığı için çok hissedilmiyor ama Nurullah Baldöktü Okulunun orada üç metre çapında açılmış kuyulara kolektörler yerleştiriliyor. Silivri’nin altı üç metre genişliğinde kanallarla döşeniyor ve bunlar üç tane arıtmaya bağlanacak. Bir tanesi Mimar Sinan mahallesinde, bir tanesi Selimpaşa’da ve bir tanesi de Çanta bölgesinde yapılıyor. Silivri’deki bütün atık sular toplanacak ve arıtılarak temiz su şeklinde denize gönderilecek. Bu Marmara’nın ve denizlerimizin kurtulması demektir, sahil kıyısı en uzun ilçelerden biri olarak Silivri’nin turizm açısından canlanması demektir, iş imkanı demektir. Silivrimizin kabuğunu kırıp büyümesi gerek ve bizde dahil herkes üzerine düşen görevi yapmak zorundadır. Hepinize katılımınız için teşekkür ediyorum ve Allah’a emanet ediyorum’ dedi.

Son konuşmacı olarak mikrofona davet edilen AK Parti İstanbul 3. Bölge Milletvekili Harun Karaca konuşmasında ‘Yeni Mahallemizin değerli sakinleri burada sizinle olmaktan büyük mutluluk duyuyorum on seçimdir AK Parti ailesi olarak hamdolsun milletimiz bize güvendi, sizler bize güvendiniz. Başımız dik alnımız açık olarak Türkiye’nin her tarafına gidiyoruz. Türkiye’nin her yerinde varız, Allah’ın izni ile olmaya da devam edeceğiz.

Geçen hafta Türkiye’nin muhtelif yerlerine gönderilmesi için 798 tane Ambulansın teslim törenini yaptık. 2002’deki Türkiye’deki ambulans sayısı 650 ve şu anki toplam Ambulans sayısı Türkiye genelinde 4600 bunun dışında uçak, helikopter ve Türkiye’ye mahsus kar paletli ambulanslarımız var.

2002´de 91 bin araç satılırken, şimdi her yıl 661 bin araç satılıyor. Bu Ülkemizin zenginleştiğinin bir göstergesidir.

Türkiye dünyanın en iyi 17 ekonomisinin içine girdi, G- 20’ de yirmi gelişmiş ülkenin dönem başkanlığını oy birliği ile Türkiye’ye verdiler. G-20 dünya ekonomisinin % 75 sahip ve şu anda Türkiye bu 20 ülkenin liderliğini yapıyor. İşte bunlar gece gündüz demeden çalışan siz değerli halkımızın başarısı ve yeri gelmişken, geçen seçimde Yeni Mahallede yüzde kırk altı nokta üç oy aldık, Mahalle Başkanımıza teşekkür ediyorum.

Bakın terör sorununun bize ödettiği fatura, yirmi dört yıl içerisinde bir trilyon dolar şayet bu para teröre harcanmasa yirmi yıllık enerji ithalatımız cebimizdeydi şuan. Marmaray Projesini on milyar dolar olarak düşünürseniz yüz tane Marmaray Projesi demek. Bu örnekler çoğaltılabilir. Yaklaşık iki senedir bu Ülkede terör yok. Sadece tırmandırmak isteyenler var.

2002 yılında ki Genel seçimler de Bitlis’te ki seçim çalışmalarında yer aldım. Orada talihsiz bir kazayla bir hanım arkadaşımızın ayağı kırıldı. Onun tedavisi için ya Van’a gideceksin ya da bölgedeki kırık çıkıkçıya götüreceksin, o zaman tünel de yok Van’a gitmek o kadar kolay değil. Şimdi Bitlis’te dört yüz yataklı bir Devlet Hastanesi var. Bu çalışmalarımızı Ülkemiz genelinde de gerçekleştirdik ve gerçekleştirmeye de devam edeceğiz’ dedi.

Yeni mahalle Danışma Meclisi katılımcıların görüş, öneri ve sorularının cevaplanmasıyla buldu.