Ak Partili gençler Mehmet Akif Ersoy`u unutmadı

AK Parti Silivri İlçe Gençlik Kolları, İstiklal Marşı'mızın TBMM'de kabulünün 94. yıldönümünde Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u mezarı başında andı.

Ak Partili gençler Mehmet Akif Ersoy`u unutmadı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Mehmet Akif Ersoy’un Edirnekapı Şehitliği’ndeki mezarı başında Yasin-i Şerif okuyan AK Parti Silivri Gençlik Kolları yönetimi, Edirnekapı Şehitliği’nde şehit mezarlarını da ziyaret etti.Ziyaret sonrası yapılan açıklamada şu cümleler kaydedildi:

"İstiklal Marşımızın kabulünün 94. yılını kutladığımız bu günde, kendimize model olarak aldığımız; ulusal bağımsızlığın kazanılmasında oynadığı büyük rolün yanı sıra bizlere bir vatan marşı armağan etmiş büyük üstat Mehmet Akif Ersoy'u anmaktan onur duyuyoruz.Kuşkusuz istiklal ve bağımsızlık, tarih boyunca milletimizin en büyük fazilet ve erdemlerinden olmuştur. Bizim milli marşımızı dünyadaki diğer milletlerin marşlarından ayıran en önemli nokta budur. Milli Marşımızın adının ‘İstiklal Marşı’ olması, milletimizin ortak vicdanı ve en önemli karakteridir. Mehmet Akif, İstiklal Marşı’na ‘Korkma’ diye başlarken aynı zamanda Türk milletinin ezelden ebede uzanan tarihi, kültürü, maneviyatı, ruh ve gönül birlikteliğiyle her türlü engeli aşacak güce sahip olduğunu belirtmiştir.Mehmet Akif, geçmişiyle bütünleşen, onu asla reddetmeyen, reddedilmesine izin vermeyen bir aydındı. Fakat aydınlık yarınlara inanmak da, onun için en az geçmişine bağlı olmak kadar önemliydi.Mehmet Akif, "Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın" derken belki de eserini “çok fazla dini vurgu içeriyor” diye değiştirmek isteyenler olacağını, ülkenin değerleri ile oynamak isteyenlerin her an buna hazır olduklarını hissetmişti. Hala aynı zihniyeti taşıyan ve Haddini bilmeyenlere verilecek cevap yine Akif'in şiiri iledir;

Tükürün, milleti alçakça vuran darbelere!
Tükürün onlara alkış dağıtan kahpelere!
Tükürün Ehl-i Salibin o hayasız yüzüne!
Tükürün, onların asla güvenilmez sözüne!

Bilinmelidir ki; AK Parti'nin Gençleri Üstadın manevi vasiyetine her zaman sahip çıkacaktır.Bu düşüncelerle; İstiklal Marşımız'ın kabulünün yıldönümünü milli anma günü olarak ilan edenin AK Parti Hükümeti ve anma günü olmasının mimarının Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmasından duyduğumuz gururu tekrar ifade ederek, tüm kamuoyuna saygılar sunarız."