Gemilerle 'Teröre Lanet Mitingi'ne

Sivil Dayanışma Platformu'nun (SDP) Yenikapı Miting Alanı'nda düzenleyeceği 'Teröre Lanet Mitingi' için Silivri Limanı'ndan gemiler hareket etti.

Gemilerle 'Teröre Lanet Mitingi'ne
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Dayanışma Platformu’nun organize ettiği, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Meclis Başkanı İsmet Yılmaz, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve birçok sivil toplum örgütünün katılım göstereceği “Teröre Lanet Mitingi” için Silivri’den iki gemi hareket etti.

Yaklaşık 800 kişiyle hareket eden gemilerde, Yenikapı yolculuğu boyunca Şehitler için Mevlid-i Şerif okunarak, gemidekilere de çeşitli ikramlar olacak.

Emniyet Yetkilileri’nin sabah saatlerinde herhangi bir patlayıcı ve zararlı unsur olup olmadığı konusunda yaptıkları tetkiklerden sonra katılımcılar gemilere alınmaya başlandı. Saat 13.00 itibariyle de limandan hareket eden gemiler Yenikapı’ya doğru yola çıktı.

AK Parti yetkililerinden edinilen bilgiye göre kaldırılan 2 adet geminin haricinde Yenikapı’ya gidecek olan Silivri’nin uzak mahallelerinden katılımcıların yer aldığı 13 adet otobüs de yine öğle saatlerinde hareket etti.

Her iki gemiye de yakın zamanda Silopi’deki hain pusuda şehit olan Mustafa Yahya Mertcan’ın isminin yazılı olduğu pankartlar asıldı.