Karaca ve Demiral Esnaf Odasını ziyareti etti

AK Parti İstanbul Milletvekili Harun Karaca Silivri'de gerçekleştirdiği ziyaretlerinde Esnaf ve Sanatkârlar Odasını da ziyaret etti. AK Parti Silivri İlçe Başkanı Dilek Demiral, İlçe Başkan Yardımcıları, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Belediye Meclis Üyeleri de eşlik ettiler.

Karaca ve Demiral Esnaf Odasını ziyareti etti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AK Parti İstanbul Milletvekili Harun Karaca Silivri'de gerçekleştirdiği ziyaretlerinde Esnaf ve Sanatkârlar Odasını da ziyaret etti. AK Parti Silivri İlçe Başkanı Dilek Demiral, İlçe Başkan Yardımcıları, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Belediye Meclis Üyeleri de eşlik ettiler. 

Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası binasında gerçekleşen ziyarette Esnaf Odası Başkanı  Nuray Koçer ve yönetim kurulu AK Partili heyetini ağırlarken tam kadro hazır bulundu.Odalarına gerçekleştirilen ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getiren Koçer daha sonra sözü İstanbul Milletvekili Harun Karaca'ya verdi.  

BiZDEN öNCEKi ZARAR 525 KATRiLYON  

Karaca "Esnafımız daha önce kredi kullanırken yüzde elli yüzde altmış bir faiz bandı uygulanıyordu. Şu anda kredi faizleri pratikte yok diyebiliriz. Dosya masrafı adı altında alınan paranın tamamı bitti. Bunun bir kısmını bağlı olunan kooperatife ödüyorsunuz, oda bu parayı biriktirmek, devlete ödeme konusunda sıkıntı yaşayan esnaf kardeşimiz varsa onun adına ödeme yapmak için kullanıyor. Bir  milyon kırk bin esnaf son 12 yılda yani bizim dönemimiz de kırk katrilyon kredi kullanmış. Yani 2024 bütçesinde bulunan yatırım ve öz kaynağımıza eşit. Şunu da söylemek isterim, bu sizin adınıza övünülecek bir durum çünkü bu esnaf kardeşlerimiz bu kırk katrilyonu iyi bir şekilde işleterek, batırmamış, Devletine de geri ödemiş. Altı çizilmesi gereken bir konuda, 2002 yılında Halkbank 'tan kullanılan  kredinin yüzde kırk sekizi, Vakıfbank'tan kullanılan kredinin yüzde yirmi yedisi, Ziraat Bankası'ndan kullanılan kredinin yüzde on ikisi geri ödenmedi, yani batıktı. Bu batık paralar devletin kasasından görev zararı olarak kaydedildi, bu görev zararı miktarı 525 katrilyon. Bizim 12 senede yaptığımız  ulaşım yatırımının tamamı 187 katrilyon, yani bu Havaalanları projelerimiz, on yedi bin kilometre duble yolu, hızlı treni, Marmaray’ı, üçüncü köprü ve Saymanlığı bir çok yatırımı koyun üst üste 187 katrilyon. Yani bu yaptığımız icraatların 3 misli daha fazla yatırım yapılabilirdi. Bunları da anımsayalım ki bu günün kıymetini bilelim. 


HEDEF 500 KM 

İstanbul'un şuan 155 km metro ve tramvay hattı var. Önümüzdeki 2019-2020 yıllarındaki hedefimiz bu ağı 500 km'nin üzerine çıkarmak, böylece de İstanbul'u dünyanın ikinci büyük metro ağı olan şehri konumuna getireceğiz. Tamamlanma aşamasında olan yeni raylı sistem projemizle Halkalı'dan Pendik'e ve ordanda Ankara'ya gitmek toplu taşıma ile dört  buçuk saate inecek. Bakın döneminde gerçekleşen  çalışmalarla Pendik Ankara arası üç  saat  onbeş dakikaya indi. Şuan Halkalı Pendik arası bağlantı çalışmamız da tamamına erdiğinde,bu mesafenin en fazla bir buçuk saat olduğunu düşünürsek, Halkalı'dan yola çıkıldığında en fazla dört buçuk beş saatte Ankara'ya varılmış olunacak.  


RAKAMLAR YALAN SÖYLEMEZ 

Biz esnafa,  tüccarımıza, vatandaşımıza özgüven kazandırdık. Bu gün Tüccarımız dünyanın herhangi bir yerine gidip mal  satmaya çalışıyorsa öz güveni sayesindedir. Buda bizim başarımızdır. Bu öz güvenle Türkiye son on iki yıllık gayrisafi milli hasılada ki artış göz önüne alınırsa üç dört katı büyüme göstermiş. Bunu yaparken kimse bize dışarıdan para vermedi. Bunu yapan, vermiş olduğumuz özgüvenle hareket eden, esnafımız, tüccarımız. 1990 yılıyla 2002 yılları arasında  özel sektörün yapmış olduğu yatırım 141 trilyon lira. Ama şu son on seneye bakarsak özel sektörün yapmış olduğu yatırım bir milyar yedi yüz yirmi iki milyon Türk Lirası. 2002 yılında Türkiye'de satılan araç sayısı 91 bin, bugüne geldiğimizde bu rakam 665 bine çıktığını görüyoruz. Farkında değiliz belki ama zenginleşiyoruz. Rakamlar yalan söylemez. Dönemimizle öncesi arasında uçurum var. Bakın şimdi  Hükümetimiz  tükenmeye yüz tutmuş meslekler ve ustalık belgesini alalı 3 sene olmuş girişimcilere faizsiz kredi verecek. Daha hazırlık aşamasında olduğu için bu kapsam genişleyebilir.Bizlere göstermiş olduğunuz ilgi için hepinize teşekkür ederim." dedi.  

Esnaf Odası Yöneticilerinin soru, görüş ve önerilerini de tek tek dinleyerek notlar alan Milletvekili Harun Karaca, bazı konuları ilgili Bakanlıklara taşıyarak   bilgi alacağını da dile getirdi.