Kemal Kılıçdaroğlu'na suç duyurusu

AK Parti Silivri İlçe Başkanlığı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla Kemal Kılıçdaroğlu hakkında, suç duyurusunda bulundu.

Kemal Kılıçdaroğlu'na suç duyurusu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AK Parti Silivri İlçe Başkanı Rıfat Kutlu, yönetim kurulu üyeleri, AK Partili meclis üyeleri ve partililer, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu hakkında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun kurultayda yaptığı konuşmaya yer verilen dilekçede, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun, bu ifadeleriyle Türk Ceza Kanunu’nun 299. maddesinde düzenlenen “Cumhurbaşkanına hakaret” suçunu işlediği vurgulandı. 

Partililer tarafından savcılığa bireysel olarak yapılan suç duyurusu dilekçesinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na şüpheli olarak yer verildi.

Dilekçede “Kılıçdaroğlu, 16 Ocak 2016 tarihinde CHP 35. Olağan Genel Kurultayı'nda ve 19 Ocak 2016 tarihinde TBMM'de CHP Grup toplantısında yaptığı konuşmalarda ve Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarda Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın şahsiyet haklarına saldırı kastıyla fevkalade ağır hakaretlerde bulunmuştur” ifadeleri kullanıldı.

Dilekçede, Kılıçdaroğlu'nun 16 Ocak 2016 tarihinde CHP Olağan Genel Kurultayı'nda yaptığı konuşmaya yer verilerek "Şüpheli şikayet konusu bu konuşmada yer alan ifadeleri ile Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı 'Diktatör bozuntusu olmakla, namus ve şeref kavramını bilmemekle, çöpe atmakla, yani sonuç olarak namussuz ve şerefsiz olmakla' itham etmiştir" denildi.

Dilekçede Kılıçdaroğlu'nun 19 Ocak 2016 tarihinde TBMM'de CHP grup toplantısında yaptığı konuşmaya yer verilerek, Kılıçdaroğlu'nun sosyal paylaşım sitesi Twitter'da da "Hitler'e özenen' gibi sözler kullanarak yaptığı paylaşımlarla çirkin tavrını sürdürdüğü belirtildi.

Kılıçdaroğlu'nun kullandığı ifadelerle eleştiri ve ifade özgürlüğü sınırlarını aştığına vurgu yapılan dilekçede, "Bu ifade sadece sayın Cumhurbaşkanımıza dönük bir saldırı ve hakaret değil, verdikleri oylarla onu bu makama layık gören bizlere ve milyonlarca vatandaşa da yapılmış açık bir hakarettir. Şüphelinin 'diktatör' nitelendirmesinde bulunması demokrasiye ve halkın iradesine en ufak saygısının dahi olmadığının açık bir göstergesidir" denildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na sunulan dilekçede Kemal Kılıçdaroğlu hakkında "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan soruşturma başlatılması istendi.