Temurci 'Yiğit düştüğü yerden kalkar'

AK Parti Silivri İlçe Başkanlığı her ay düzenli olarak gerçekleştirdiği Olağan Mart Ayı Danışma Meclisi Toplantısını İlçe Başkan Yardımcısı Ferhat Gezeren'in Divan Başkanlığında gerçekleştirdi. Toplantıya AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci de katıldı.

Temurci 'Yiğit düştüğü yerden kalkar'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AK Parti Silivri İlçe Başkanı Dilek Demiral’in ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca, İl Teşkilat Başkanı Celal Erdoğan, İl Yönetim Kurulu Üyesi Metin Karakaş, İl Sorumlusu Ahmet Altunsoy Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) Başkanı Bayram Üstündağ, Kadın Kolları Başkanı Nuray Albayrak, Gençlik Kolları Başkanı Orhan Koç, Silivri Belediye Eski Başkanı Hüseyin Turan, İlçe Başkan Yardımcıları,İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, Mahalle Başkanları ve partililer katıldı.

 

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşını ile başlayan toplantıda Mart ayı içerisinde gerçekleştirilen İlçe Başkanlığı çalışmalarının anlatıldığı bir slayt sunumu yapıldı. Açılış konuşmasını gerçekleştiren İlçe Başkanı Dilek Demiral “Sayın İl Başkanımız Selim Temurci ve ekibine Danışma Meclisimize katılarak bizleri onurlandırdığı için çok teşekkür ediyoruz. Kurulduğu günden bugüne davamıza emek vermiş, davamızı sahiplenmiş bütün teşkilat mensuplarımızla Hedef 2023 Buluşmaları adı altında bir araya geldik, buradan bir kez daha teşkilatımızın emektarlarına teşekkür ediyoruz. Aynı zamanda bugün 170. Yıl dönümünü kutladığımız Polis Teşkilatımızı anarak konuşmama başlamak istiyorum. Bugün Emniyet Müdürlüklerimizi ziyaret ettik, bizim güvenliğimiz için kutsal görevlerini canları pahasına yerine getiren Polis Teşkilatımızı buradan bir kez daha kutlayarak, şehit olan polislerimizi ve geçtiğimiz günlerde bir terör saldırısında şehit olan Cumhuriyet Savcımız Mehmet Selim Kiraz’ı rahmetle ve minnetle anıyoruz. Cuma günü gerçekleşen Silivri Belediye Meclisinde, Silivri Belediyesinin hizmet yapmadan, sadece algı yönetimiyle iş yaptığını, yaptığımız seçimlerin ne kadar önemli olduğunu gördük. Mecliste sunum yapan AK Parti Meclis Grup Başkanımız Rıfat Kutlu’ya ve Meclis Grubumuza da teşekkür ediyorum. Bugün bir kez daha yolu sadece hizmet olan AK Partiden, AK Partili olmaktan ve davamıza hizmet etmekten bir kez daha gurur duydum. Hayırlısıyla Seçim Koordinasyon Merkezimin (SKM) açılışını Sayın İl Başkanımız Selim Temurci ile gerçekleştirdik. Biz ev ziyaretlerimizle, esnaf ziyaretlerimizle, köy ziyaretlerimizle ve teşkilat içi çalışmalarımızla seçim startımızı önceden vererek, çalışmalarımıza başladık. Sandık Başkanlarımız, Sandık Yönetim Kurulu Üyelerimiz, Okul Sorumlularımız her görev çok önemli, Silivri Teşkilatı olarak bunu bilerek yola çıktık. Bu birlik ve beraberlikle seçimi kazanarak inşallah daha güzel günler göreceğiz” dedi.

 

“Yiğit düştüğü yerden kalkar”

Demiral’den sonra kürsüye gelen AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci de yaptığı konuşmada “Teşkilata girerken siyasi bir partinin ilçe ziyareti değil, adeta bir eve, adeta bir dostluk sohbetine gelmiş gibi hissettim. Slaytımız da Silivri’de ne kadar insan varsa, nerede dokunulması gereken birileri varsa onlara dokunmaya çalışan bir ekip gördüm. İlçe Başkanımızı ve teşkilat mensuplarımızı yürekten kutluyorum. Buradaki bu sevgi için, topluluk için hepinize teşekkür ediyorum. Önümüzde 57 günümüz var, 7 Haziranda Silivri İlçe Teşkilatı olarak Silivri’yi kazanmak zorundayız. Biz gitmiş olduğumuz birçok ilçe de şunun altını çiziyoruz yiğit düştüğü yerden kalkar. Neden böyle söylüyorum kendi içimizde ne kadar muhteşem toplantılar yaparsak yapalım siyaset bir sonuç işidir. Dolayısıyla hedefi olan bir teşkilatız. Biraz önce AK Parti Genel Başkanımız ve Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu ile telefonda görüştüm, burada olduğumuzu biliyor. Orada bulunan bütün kardeşlerimize selamımı ilet dedi. 13 yıl önce bu Ülkede 3, 5 tane başörtülü kardeşimizin oturup bir yerde toplantı yapması bile bir suçtu ama bugün İstanbul İl Başkanlığı olarak Rabbimize şükür ediyoruz. 200 aşkın Milletvekili Aday Adaylığı için başvuran hanım kardeşimiz var ve biz AK Parti olarak Birlikte Türkiye’yiz düşüncemizi tam olarak listemize yansıttık. Bizde insan ayrımcılığı yok, tüm Türkiye olarak hepimiz kardeşiz, hepimiz biriz, beraberiz.

Geldiğimiz bu noktada demokrasi yarışına gireceğiz, 7 Haziranda bir yarış olacak. Değerli kardeşlerim neden Yeni Türkiye diyoruz, biz şuana kadar dönüp arkaya bakıldığında Türkiye’de biz sadece hanım kardeşlerimize meclise gitmeleri için bir kapı açmadık, biz Ülkemizde demokrasi çıtasını o kadar yükseğe çıkardık ki şuanda hepimiz özgür bir Ülkede, eşit bir yurttaş olarak yaşayabiliyoruz. Ne Mutlu Türküm Diyene yazan dağlarda yaşanan terör olaylarının olduğu zaman dilimini kapattık. 400 milyar dolar harcadığımız seneden bahsetmiyoruz, 40 bin giden canımıza da artık dur dedik.Biz artık el açan bir Türkiye değiliz, bir gecede bankaların içinin boşaltıldığı, hortumlandığı bir Türkiye devir aldık. O dönem Türkiye’nin gayri safi hasılası 182 milyar dolardı, şuanda 800 milyar doların üzerinde bir rakamı konuşuyoruz. Türkiye’nin her yerine gittiğimiz de değişimi ve dönüşümü görmüyor muyuz. Dünyada ilk defa İstanbul’da 3 katlı tünel çalışması başlattık yıl sonu, en geç yıl başı tamamlanacak ve açılışımızı yapacağız. 29 Ekimde 3. Köprüyü açacağız ve 3. Havalimanını açacağız. Sürekli icraat yapan bir AK Parti var. Değerli İlçe Başkanımız biraz önce Belediye Meclisinde yaşananlardan özür dileyerek bahsetti. Nüfusu ile karşılaştırıldığında en borçlu belediyelerden biri Silivri Belediyesi. Ne yaptı diye baktığımızda arkasının boş olduğunu görüyoruz. Biz sadece 13 yıl önce başlayan bir siyasi hareket değiliz. Biz milletimizin değerlerini baş tacı yapan dava arkadaşlarıyız. Bu siyasi hareketin geçmişini konuştuğumuzda Mekke’ye, Medine’ye, Osmanlı Devletine, Selçuklu Devletine kadar inebiliriz. Biz geçmişine ve inançlarına sahip çıkan davanın mensuplarıyız.Yeni Türkiye yolunda İstanbul ve Silivri’de bulunan kardeşlerimize kendimizi anlatacağız ve hayırlısıyla 7 Haziran Genel Seçimlerden alnımızın akı ile çıkıcağız, ben buna yürekten inanıyorum. Çünkü biz milletimizin derdini sahiplenen bir kitleyiz. Her birinize tekrar tekrar teşekkür ediyorum, Rabbim yolumuzu açık eylesin. Hepinizi Allah’a emanet ediyorum” şeklinde konuştu.

 

“Dünyanın bütün mazlum halkları da bizi bir umut kaynağı olarak görüyor”

 

Toplantıda söz alan üçüncü isim AK Parti İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca oldu. “Öncelikle şunu belirtmek istiyorum ki Hükümetimiz olsun, İstanbul Büyükşehir Belediyemiz (İBB) olsun Silivri’de üzerine düşen bütün sorumlulukları yerine getiriyor” diyerek sözlerine başlayan Kaynarca “ Ancak Silivri’de muhalefetin oluşturduğu algıyla bu yapılanlar gösterilmemeye çalışılıyor. Öncelikle bu algıyı ortadan kaldıracağız.  Hepimizin omuzlarında ağır bir yük var. Bu konularda sorumluluk almak büyük bir yüktür. Bulunduğumuz makamlar vebal makamlarıdır. O yüzden aldığımız görevleri layığıyla yerine getirmek bizler için çok önemlidir. Bizi bir arada tutan birbirimize olan inancımızdır. Birbirimize inanıyoruz çünkü Ülkemizin yarınları adına teşkilatlarımızı bir umut olarak görüyoruz. Ama inanın bu inancı biz Ülkemizde birbirimize karşı duyarken, Dünyanın bütün mazlum halkları da bizi bir umut kaynağı olarak görüyor. Bizi diğer partilerden ayıran farklı bir özelliğimiz var. AK Partimizin icraatlarını anlatırken sadece partimizi değil, Büyük Türkiye davamızı anlatmamız bizi diğerlerinden farklı kılıyor. Yeri geliyor çoluk çocuğumuzla ilgilenemiyoruz ama Teşkilatımızla ilgili bir konu olunca bizim için akan sular duruyor. Bizim bu gücümüzü kırmak için hiç akıla gelinmeyecek ittifaklar yapılıyor. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) son bir ayda çok ciddi kanunlar çıkararak, çok ciddi düzenlemeler yaptık. Mesela iç güvenlik yasasını da çıkarttık. Çok çirkin protestolarla karşılaştık. Gerçekten de Türkiye’de bir muhalefet sorunu var. Çıkan bu yasalarda şöyle eksiklikler var, bazı gelişmiş ülkelerde uygulanan bu yasaların yanın da ek olarak şunlarda var, falanca maddeye şunu da ekleyelim deseler amenna. Ancak öyle bir kafa yapıları var ki yeter ki AK Parti kaybetsin, Türkiye kaybetmiş hiç önemli değil. Önümüzde yeni bir dönem var. Rabbim Teşkilatlarımızda aldığımız görevleri hakkıyla yerine getirmeyi nasip etsin. Yeni dönemimizde çok daha güzel işlerin altına imza atacağız. Daha önce ki seçimlerde gerçekleştirdiğimiz özveriyi, 7 Haziran Genel seçimlerinde de göstereceğimizden ve Silivri’de birinci parti olarak çıkacağımızdan hiçbir şüphem yok” diyerek sözlerine son verdi. 

Danışma Meclisi Teşkilat mensuplarının görüş öneri ve sorularının cevaplanmasının ardından son buldu.