Halk Meclisi Toplantıları Devam Ediyor

Başkan Işıklar, mahallelerde gerçekleştirdiği halk toplantılarına Akören Mahallesi'nde devam etti. Mahalle sakinleri toplantıya yoğun ilgi gösterdi.

Halk Meclisi Toplantıları Devam Ediyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Belediyesi Mahalle Konseyi Halk Toplantıları Akören Mahallesi’nde devam etti. Mahalle Konseyi çalışmaları kapsamında düzenlenen toplantıda Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, ilçe genelinde sürdürdüğü çalışmalar ve Akören’de yapılması planlanan projeler hakkında bilgiler verdi. Mahalle sakinleri toplantıya yoğun ilgi göstererek, mahalledeki eksiklikleri ve takip edilmesini istedikleri sorunları Başkan Işıklar ile paylaştı.  Toplantıya CHP Silivri Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları, birim müdürleri ve sorumluları ile Mahalle Konseyi Sorumlusu Muharrem Aydoğan ve Mahalle Muhtarı Hüseyin Ergin katıldı. 

IŞIKLAR: “BELEDİYECİLİK MÜHENDİSLİK İŞİ DEĞİL!”

Akören’de gerçekleşen toplantıda belediyeciliğin mühendislik hizmeti olmadığının altını çizen Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, ilçede hayata geçirdiği sosyalizasyon projesini anlattı. Başkan Işıklar şunları söyledi: “Köyler mahalle olduktan sonra, belediyeye bağlanınca her ay diğer mahallelerde yaptığımız gibi düzenli olarak bu toplantılarımızı yapmaya başladık. Buranın eksikleri, burada yapılaması gereken neler onları tespit ediyoruz ve bir ay sonra gelip tekrar kontrolünü yapıyoruz. Hayat devam ettiği sürece belediyecilik devam edecek, bir mahalle olmanın getirdiği sorumluluğu, getirdiği hizmet hakkını vereceğiz. Alt yapısı biten yerlerin yolunu, meydanını tamamlayarak, sizlere yakışır yaşanır hale getireceğiz.  Bu topraklarda doğmuş, beslenmiş insanlar olarak buranın korunması birinci görevimiz. Yaşadığımız yerin imar düzenini koruyarak, kaçak yapılara müsaade etmeden topraklarımıza sahip çıkacağız. Bunun için Tarım Projesini hayata geçirdik. Bu toprakları kaybetmemenin yolu, üstünden nimet almaktır. Ekin alırsan, ondan faydalanırsan her sene gelir getirirse çiftçi topraklarını neden satsın? Belediyecilik artık değişti. Bölgede refah içinde, huzur içinde yaşamanın, insana dokunmanın yolu nedir? Biz belediye olarak kişinin doğumunda yanındayız, okula başladığı günde yanındayız, okulun boyası, temizliği, çocuğun sporu, sağlığı, kemik yapısını biz takip ediyoruz. Evlere gidiyoruz, muhtaç varsa her ay düzenli olarak gıdasını bırakıp, bakımını yapıyoruz. Belediyecilik bu yol işi, mühendislik işi değil. Bir bölgenin kalkınması için, birlikte karar almak, ortak hareket etmek gerekiyor. Biz bunu yapıyoruz. Huzuru nerede sağlarsınız? Yoklukta çaresizlikte, fakirlikte sağlamanız mümkün mü? Biz dayanışma içerisinde, bir arada, huzur içerisinde üreterek hizmet ediyoruz.”

 

AKÖREN MAHALLESİ’NDE 2015 YILINDA NELER YAPILDI?

Silivri Belediyesi 2015 yılı yatırım faaliyetleri kapsamında Akören Mahallesi’nde yağmur suyu yol geçişi yapıldı. Paşa Sokak, Kepçeli Sokak ve Değirmencioğlu Sokak’ta tuvenan malzeme ile 3 bin metrekare yol zemin iyileştirmesi yapıldı. Akören muhtarlık binası çevresinde düzenleme çalışmaları yapıldı. Muhtarlığın anons sistemi bakım ve onarımı gerçekleştirildi. Akören orta refüjünde düzenleme çalışmaları yapıldı. Cedid Ali Paşa Çocuk Parkı’nda mevcut alana kauçuk zemin yapılarak yeni oyun grubu takıldı. Parkın aydınlatması, elektrik panosu bakım ve onarımı belediye ekipleri tarafından düzenli olarak yapılmaktadır. Ümit Aksun Ortaokulu çevre temizliği, aydınlatma, bakım ve onarım çalışmaları gerçekleştirildi. Okulun ses sistemi bakım ve onarımları yapıldı. Okulun Basketbol Sahası’nda tamir ve boyama çalışmaları yapıldı. Bahçede satranç oyun alanı oluşturuldu. Ortaokulun bahçesinde bulunan çocuk parkının zemini kauçuk zemin yapılarak yeni oyun grubu takıldı, futbol sahası için minyatür kaleler yapıldı. Akören’de Futbol Sahası yapıldı. Mevcut alana 1.753 metrekare suni çim yapılarak, etrafı kafes tel ile çevrildi. Sahada 784 metrekare sert zemin, 1.227 metrekare de yeşil alan çalışması yapıldı. Akören Spor Kulübü lokalinin dış aydınlatma ve bakım çalışmaları yapıldı. Spor kulübü bahçesinde peyzaj düzenlemeleri yapılarak, temizlik çalışmaları düzenli olarak yapılmaktadır. Akören Sağlık Evi lojman kısmında camlara korkuluk imalatı yapıldı. Sağlık Evi binasına çelik kapı montajı yapılarak, peyzaj düzenleme çalışmaları gerçekleştirildi. Akören Camisi’nde minare hoparlörlerinin bakım ve onarımları yapıldı, cami bahçesinde peyzaj düzenlemesi gerçekleştirildi.

 

2016 YILINDA NELER YAPILACAK?

Silivri Belediyesi 2016 yılı yatırım faaliyetleri kapsamında; Akören Mahallesi’nin her iki meydanında da düzenleme çalışması gerçekleştirilecek. Meydan 1 Projesinde; 1500 metrekare mineral yüzeyli beton parke taşı kaldırım, 3500 metrekare beton parke taşı yol, 900 metre bordür ve 700 metre yağmur oluğu çalışması yapılacak. Meydan 2 Projesinde; 1200 metrekare mineral yüzeyli beton parke taşı kaldırım, 3500 metrekare beton parke taşı yol, 900 metre bordür, 600 metre yağmur suyu oluğu çalışması gerçekleştirilecek. Meydan düzenleme çalışmalarına başlamak için alt yapı çalışmalarının tamamlanması beklenmektedir. Muhtarlık hizmet binasına doğalgaz getirilmesi ile ilgili işlemler başlatıldı.